Vučić: Znam koliko je važno očuvati mir

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Znam koliko je važno očuvati mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je oslobođen svake vrste pritiska i da, što je veći pritisak, oseća se slobodnije, jer ima odgovornost prema zemlji pošto zna koliko je važno da se sačuva mir.

U obraćanju novinarima posle jednog panela u okviru međunarodne konferencije Globsec u Bratislavi Vučić je rekao da zna koliko je važno da se sačuva stabilnost.

"Znajući koliko je važno da sačuvamo mir, koliko je važno da sačuvamo stabilnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trudim se da nikada ne pređemo tu granicu i da uvek štitimo naše nacionalne interese", rekao je Vučić.

On je rekao da su ga pitali o odnosima Srbije i Rusije, uz opasku da drugi mogu da rade šta hoće, a njega pitaju kako ćete vi sa Rusijom. On je rekao da je odgovarao da ga više ne pritiskaju oko toga i najavio da će takođe sutra razgovarti telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Vučić je rekao da će tema biti Kosovo, kao i na predstojećem samitu u Parizu, mada će on, kako je rekao, tražiti pomoć za privlačenje nemačkih investicija i za evropski put Srbije.

"Šta može da bude tema razgovora, Kosovo naravno. Pitaću je i za dodatnu podršku i pomoć Nemačke, i za nemačke investicije, ali naravno da će tema biti Kosovo", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je danas u Bratislavi razgovarao i sa članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin kao i sa bivšom šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

On je rekao da sagovornice žele neko rešenje i vide da pitanje Kosova ide u teškom smeru i da ti odnosi nisu jednostavni.

"I ja bih želeo rešenje, ne možete kazati hoćete resenje, a ne dižete takse", rekao je on.

Vučić će danas razgovarati i sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.