Vučić: Želimo poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Želimo poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija želi poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom i poručio da je važno unapređenje političkih i ekonomskih odnosa.

Vučić je rekao da je trgovinska razmena dve zemlje relativno mala, imajući u vidu potencijale i mogućnosti, pre svega Velike Britanije, navodeći da je povećana sa 290 miliona evra na 370 miliona evra

"Ove godine naš izvoz u Veliku Britaniju većom snagom raste i očekujemo da rezultati u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budućnosti budu još bolji", rekao je Vučić.

On je naveo da je veoma počastvovan time što ima priliku da ugosti prijatelja Srbje i visokog gosta iz Velike Britanije, dodajući da je pre konferencije imao samo kraći razgovor sa njim, a da će posle imati radnu večeru, te da će sutra zajedno obići groblje Komonvelta i srpskih poginulih boraca.

Srpski premijer naveo je da u Srbiji činimo sve da stvorimo bolju poslovnu klimu i želimo što veći broj inevstitora, te u tom smislu poseta kao takvog nivoa kao što je poseta Booisa Džonsona, znači da šaljemo poziv dobrodošlice investitorima da ovde rade i ostvaruju dobar profit ali i zapošljavaju građana Srbije.

On je dodao je sa šefom britanske diplomatije razmenio stavove o ključnim političkim pitanjima u ovom turbulentnom vremenu, a koja su nastala iz različitih razloga, zahvalivši na podršci Srbiji na evropskom putu i na njihovoj želji da se očuva stabilnost u celom regionu Zapadnog Balkana.

Premijer je dodao da Srbija kao najveća zemlja ima i posebnu odgovornost i spremna ja da na ozbiljan način pokaže posvećenost očuvanja mira i stabilnosti navodeći da smatra da na taj način ovaj region može da bude izvor rasta u čitavoj Evropi.

Mi razumemo politiku Velike Britanije iako nemamo isti stav po pitanju KiM naveo je Vucić poručivši da Velika Britanija i po izlasku iz EU ostaje velika sila, i da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Londonom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.