Vučić: Železara profitabilna za četiri meseca

Izvor: Prva.rs, 20.Mar.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Železara profitabilna za četiri meseca

Sve je trebalo da bude završeno do 1. maja, ali premijer misli da će to biti do 1. aprila i očekuje da novi menadžment odmah započne kontrolu.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara rekao da očekuje da Železara ostvari profit za četiri meseca, a ne za šest kako je po to ugovornom obavezom bilo predviđeno.
"Od ponedeljka počinje novi život za Železaru, radnike i Srbiju, što je veoma važno za jačanje industrijske proizvodnje, ali i za naša javna preduzeća", >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << naveo je premijer i istakao da Železara, u zavisnosti od povećanja proizvodnje, može da dovede do povećanja od 0,5 do jedan odsto BDP-a.

Ovo je, kazao je, veliki pomak i veruje da će radnici biti motivisani i da će umeti da Srbiji osvetlaju obraz.

On je podsetio da će ugovor sa novim menadžmentom Železare biti potpisan sutra u Smederevu čemu će i on prisustvovati.

Premijer je ponovio da će se do 27. aprila, kada je godišnjica rada vlade, raditi na rešavanju gorućih problema u privredi, kao što je Petrohemijski kompleks i FAP, koji će, kako je naveo, biti rešeni do kraja maja.
"To su stvari koje su nam od suštinskog značaja. Ako više takvih stvari uspemo da rešimo u narednom periodu onda za Srbiju nema zime dugoročno", poručio je Vučić.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vučić: Železara profitabilna za četiri meseca

Izvor: RTS, 20.Mar.2015

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će novi menadžment preuzeti vođenje smederevskom železarom do 1. aprila i dodao da očekuje da će čeličana biti profitabilna za četiri meseca. Sve je trebalo da bude završeno do 1. maja, ali premijer misli da će to biti do 1. aprila i očekuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.