Vučić: Zakon će važiti i za političare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zakon će važiti i za političare

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da će najveći deo spornih privatizacija biti ispitan do kraja godine, a da će se prema političarima koji prekrše zakon sprovoditi zakon kao i prema bilo kom drugom.

"Ispitaćemo sve sporne privatizacije. Ne samo one 24 koje se pominju u izveštaju EK već i druge slučajeve za koje znamo. Poštujemo Evropu, ali ovo radimo zbog nas. Do kraja godine najveći deo ćemo završiti", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić za "Kurir".

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li zna koje su to privatizacije i ko je u njih umešan.

Takođe je potvrdio i da je s tim bila upoznata prethodna vlada. "Ali bukvalno polovina njih iz prethodne vlade učestvovala je u tome", rekao je Vučić.

On je istakao i da priča sa Agrobankom nije ni blizu kraja.

Upitan da li je na spisku za hapšenje i bivši premijer Mirko Cvetković, Vučić je rekao da se ne radi o spisku za hapšenje već predmetu, a da tužioci znaju ko je sve umešan, i imaju najbolji uvid u to.

Potpredsednik vlade poručuje i da više neće biti pritisaka da se neko izuzme od hapšenja i da će i političari biti pod udarom zakona jer su i oni obični ljudi.

Povodom izjave Izvestioca EP Jekla Kacina da je država reketirala građane Vučić kaže da dobro zna na šta je Kacin mislio i da ništa nije slagao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.