Vučić: Vujović će biti novi ministar finansija

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vujović će biti novi ministar finansija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Dušan Vujović biti novi ministar finansija i da će pre 4. avgusta, kada je 100 dana rada vlade, biti promena direktora mnogih javnih preduzeća.
 
“Dušan Vujović biće novi ministar finansija, a za privrede ćemo tek odlučiti”, rekao je Vučić u intervjuu “Blicu”.

Vujović je aktuelni ministar privrede, a sada obavlja i dužnost ministra finansija posle ostavke Lazara Krstića.

“Za nas je najvažnija reforma javnih preduzeća i ono gde smo kasnili, a u prvih 100 dana ćemo da odradimo, biće promene direktora mnogih firmi i to pre 4.avgusta”, rekao je Vučić.

“Tu će biti krupnih, temeljnih promena. Ne možemo da idemo u bilo kakve mere i fiskalnu konsolidaciju, bilo bi besmisleno ukoliko ne idemo u reforme javnih preduzeća, ne idemo u rešavanje problema preduzeća u restruktuiranju…zato što će to da nam pojede sve što uštedimo”, rekao je premijer.

Vučić je naveo da će svi direktori biti izabrani na konkursu.
“Ali pre toga za vršioca dužnosti preduzeća bio sam spreman da postavim ljude koji u javnosti važe za sposobne, jer se uvek govorilo da su to partijska preduzeća”, kazao je on.
 
Izvor: Tanjug
The post Vučić: Vujović će biti novi ministar finansija appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dušan Vujović umjesto Lazara Krstića

Izvor: Capital.ba, 21.Jul.2014

BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će za novog ministra finansija biti imenovan Dušan Vujović koji je trenutno na funkciji ministra privrede, a da će do 4. avgusta, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.