Vučić: Uslovi za napredak su mir i stabilnost

Izvor: RTS, 24.Okt.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uslovi za napredak su mir i stabilnost

Srbija će nastaviti da napreduje ako budemo sačuvali mir i stabilnost, a u privredi će ići sve bolje, poručuje predsednik Aleksandar Vučić. Ekonomija je zdrava, privlačimo 55 odsto ukupnih investicija Zapadnog Balkana, a popravili smo poziciju na svetskoj Duing biznis listi za 50 mesta i to niko ne može da negira, rekao je predsednik Vučić za TV Pink.
Sve više je domaćih malih i srednjih preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U narednom periodu biće obezbeđeni i dodatni podsticaji za ta naša preduzeća.

"Srbija smanjuje javni dug, treću godina zaredom imamo suficit u budžetu. Kada sam postao predsednik Vlade, javni dug Srbije je bio 79 odsto BDP-a, a od 1. januara biće 49 odsto. To je važno zbog budućnosti dece da ne moraju da otplaćuju naše dugove. Sve što je ispod 50 odsto je među najboljima u Evropi", istakao je predsednik na TV Pink.
Vučić je najavio da će država sa oko 50 miliona evra pomoći razvoj tri grada na jugu i istoku zemlje – Leskovac, Vranje i Zaječar.
"Leskovac i Vranje imaju deficite nasleđene iz prethodnog perioda, od oko 20 miliona evra pojedinačno, a Zaječar ima deficit od oko 13 ili 14 miliona evra", napominje Vučić.
Predsednik kaže da će pre kraja meseca biti pušten u rad sajber nož u Kliničkom centru Srbije.
"Mi ćemo biti jedna od retkih zemalja koja će u jednoj bolnici imati i gama nož i sajber nož. Nabavljamo najmoderniju i najsavremeniju opremu. Sve to radimo posle KC Niš. Mnoge bolnice smo već renovirali. Pogledajte kako izgleda 'Dragiša Mišović', da se ne postidite ni pred jednom bolnicom u svetu. Idemo na Dedinje 2", ističe predsednik.
Kako kaže, ulaganje u bolnice je moguće kada ima novca u budžetu, a novca ima jer je dobro sprovedena reforma u oblasti finansija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.