Vučić: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene

Izvor: NTV.rs, 17.Maj.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je uhapšeno nekoliko osoba koji su u vanrednoj situaciji podigli cene vode i namirnica.
„Među uhapšenima je i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cene namirnica“, rekao je Vučić.
Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih dela protiv imovine i zdravlja ljudi.
Policiji je naloženo da prikupi izveštaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << cena i slično. Nakon analize tamo gde ima osnova biće preduzete mere shodno zakonu, napominje se u saopštenju.Svi koji budu zloupotrebili situaciju nastalu usled vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju i usled evakuacije ostavila hiljade gradjana van svojih domaćinstava, biće procesuirani u hitnom postupku i najstrožije kažnjeni, saopštio je danas Prekršajni apelacioni sud.
„Pojedinci vođeni željom da steknu ekstra profit i iskoriste ovu nesreću, protivzakonito su podigli cene osnovnih životnih namirnica, poput hleba i mleka. Sada je najvažnije zaštititi ljudski život i sve raspoložive kapacitete prekršajnog pravosudja staviti u tu svrhu“, izjavio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić.
Pašalić je istakao da ako gradjani primete da neko neosnovano usled ove situacije podiže cene osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka i hrane za decu odmah obaveste nadležne inspekcije ili najbližeg policajca, kako bi se takvi pojedinci priveli pravdi.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.