Vučić: U naredna tri dana zastave na pola koplja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U naredna tri dana zastave na pola koplja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija u znak solidarnosti sa Francuskom i njenim građanima spustiti zastave na pola koplja u naredna tri dana.

On je u izjavi za RTS istakao da je Srbija mala zemlja, ali da će pomoći koliko može i da veruje da će naši francuski prijatelji uspeti da se izbore sa nesrećom koja ih je zadesila.

"Mi smo mala zemlja, ne mozemo mnogo da pomgoenmo, ali ako bilo šta možemo, mi ćemo to da učinimo. Pružamo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << francuskom narodu i državi punu podršku u borbi protiv najveće pošasti savremenog sveta, terorizma i verujem da će naši francuski prijatelji uspeti da se izbore sa tom nemani", rekao je premijer, pošto se u Ambasadi Francuske upisao u knjigu žalosti.

"Verujem da ćemo uspeti da Srbiju sačuvamo", dodao je premijer.

Premijer Srbije se pre toga upisao u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske u Beogradu i preneo ambasadorki Kristin Moro izraze najdubljeg saučešća srpskog naroda francuskom.

Premijer je u knjigu žalosti u francuskoj amabasadi upisao:

"Srbija je užasnuta zločinačkim napadom terorista na slobodu i bezbednost svih francuskih građana, ali i svih Evropljana.

Uveren sam da će viteški i hrabri francuski narod imati snage da se odupre i konačno pobedi najveću pošast savremenog sveta, a to je terorizam.

Mala, ali ponosita Srbija uvek će stajati rame uz rame sa svojim francuskim prijateljima i biti spremna da pruži svaku vrstu doprinosa slobodnoj i bezbednoj Evropi.

U ime građana Srbije, njene vlade i u lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, predsedniku i premijeru Francuske, kao i svim njenim građanima. Živela Francuska.

A. Vučić".

Predsednik srpske vlade je ranije danas uputio telegram saučešća premijeru Francuske Manuelu Valsu povodom serije terorističkih napada u Parizu, istakavši da je to napad na tekovine savremene civilizacije.

Prošle noći u Parizu se dogodila serija terorističkih napada u kojima je ubijeno više od 150 ljudi.

Reč je o više koordinisanih terorističkih napada u centru Pariza.

Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje u celoj zemlji i momentalno zatvaranje granica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučićeva poruka Francuzima: Niste sami!

Izvor: Mondo, 14.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske u Beogradu i preneo ambasadorki Kristin Moro izraze najdubljeg saučešća srpskog naroda francuskom..."Srbija je užasnuta zločinačkim napadom terorista na slobodu i bezbednost svih francuskih građana, ali i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.