Vučić: Treba stvoriti zdrav bankarski sistem

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Treba stvoriti zdrav bankarski sistem

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Londonu, na radnom ručku s menadžmentom kompanije Goldman Saks za Evropu, da Srbija mora da stvori zdrav bankarski sistem kako bi obezbedila ekonomski rast, saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku, na kojem su, pored premijera bili i ministri finansija i ekonomije, Dušan Vujović i Željko Sertić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici SIEPE, razgovaralo se o ekonomskim merama, finansijskoj konsolidaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << unapređenju poslovne klime i privlačenju stranih investicija u Srbiju.

"Moramo da stvorimo zdrav bankarski sistem da bi obezbedili ekonomski rast", naveo je Vučić.

U tom kontekstu razgovaralo se o modelima rešavanja loših plasmana banaka i kvalitetnom upravljanju deviznim rizicima, i o pitanjima kvalitetnog upravljanja infrastrukturom i infrastrukturnim projektima.

Tema razgovora bio je i proces podrške strateškim privatizacijama, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas u razgovoru sa liderom Donjeg doma britanskog Parlamenta Viijamom Hejgom da želi da "iskoristi ekonomiju kao sponu za regionalno povezivanje".

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je Hejga obavestio o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, a bilo je reči i o regionalnoj saradnji i potrebi da kroz zajedničke projekte dođe do napretka regiona Zapadnog Balkana.

Vučić je juče održao predavanje na Londonskoj školi ekonomije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.