Vučić: Tajkuni neće trpati pare u džep

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tajkuni neće trpati pare u džep

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je radnicima Srpske fabrike stakla u Paraćinu da je spreman da razgovara s njima.

Vučić je naglasio da ipak neće dozvoliti da tajkuni "trpaju pare u džep na račun države".

Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da voli i poštuje radnike te fabrike, da razume njihove zahteve i želju da sačuvaju posao, ali da ne razume bezobrazluk menadžmenta i vlasnika.

- Vlasnik je privatnik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mi mu kao Srbija dajemo vaš novac, naš gas, našu struju. Dužan nam je više od dve milijarde kao državi. Hoćemo da EPS i Srbijagas budu profitabilni, teramo ljude da plaćaju struju i isključujemo ih, a ti si tajkun, vlasnik, praviš profit. Zarađuješ odlično, a hoćeš da opljačkaš Srbiju - rekao je Vučić.

Kako je objasnio Srpska fabrika stakla ove godine nije platila nijedan račun za struju u 2015.

- Je l' znate da nijedan dinar za struju nisu platili ove godine. Nijednu uplatu nemaju u 2015. Šta hoćete od mene - državu ili banditsku i razbojničku tvorevinu. Ja u ovom drugom neću da učestvujem - poručio je Vučić.

On je rekao da su ga pogodili novinski napisi u kojem se insisira na tome da se dužnici prave žrtvama.

- Nigde nisam pomenut u lošem kontekstu, ali me je pogodilo, jer je to paradigma naših neuspeha i nerazumevanja, života u prošlosti, prevarama, opsenama, paradigma urušavanje države prethodnih 30 godina - rekao je premijer.

Vučić je naglasio da blokranje auto-puta neće biti dozvoljeno.

- Objasnite mi šta hoćete. Da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan i mogao da bude bogat i bahat, a mi svi budale. I ako se to ne desi izaći će na auto-put. E nećete izaći na auto-put. Ja vam kažem da nećete - poručio je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.