Vučić: Tadićeva vlada izvozila Jermeniji oružje

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 12:52

Vučić: Tadićeva vlada izvozila Jermeniji oružje

Aleksandar Vučić izjavio je da je vlada Mirka Cvetkovića, za vreme dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić, donela zaključak da se oružje izvozi u Jermeniju.

"U laži su kratke noge", rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom Tadićevih optužbi da izvozi oružje u Jermeniju i time kvari odnose sa Azerbejdžanom.

On je novinarima pokazao dokument, zaključak Vlade Srbije od 24. maja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2012. godine.

Kako je naveo, u zaključku stoji da je tadašnja Vlada na predlog Ministarstva ekonomije saglasna da Ministarstvo ekonomije izdaje dozvole za izvoz naoruzanja u Jermeniju.

"To je uradila vlada Tadića, koji je mene za to napadao", istakao je Vučić.

On je dodao da je danas razgovarao sa predsednnikom Azerbejdžana sa kojim je dogovoreno da poseti Srbiju.

Kaže da je sa Azerbejdžanom potisan akcioni plan, a da imamo prijatelj odnose i sa Jermenijom.

Ističe da nikada nije govorio o potezima nekih prethodnih vlada, odbacujući tvrdnje da rušimo odnose sa Azerbejdžanom.

Dokazi za to su i infrastrukturni poslovi i gradnja puteva koje u Srbiji izvodi ta zemlja, napo,minjući i da je Srbija platila 91 odsto puta Ljig - Čačak i da nije govorila da je moglo bolje.

Ironično pirmećuje da je on za sve uvek kriv, pa i za nestanmak struje na Divčibarama, pa zašgto onda ne bi bio i za Cvetkovićeva dokumenta.

"Nema problem sa tim. Sve ove uvrede namerno ponavljam, i ne znace mi nista. Meni su vazne bolnice, pruge, ....putevi, da imamo nultu sopu rasta, a ne minus 10 kao mnoge druge zermlje", ukazuje Vučić.

Naglašava da je veteran u politici i da ne mogu da ga pogode besmislenim pričama.

Važni su rezultati koji se vide, a korona je sprečila najboljen doba Srbije, dodao je i takođe odbacio tvrdnje da kupovinom oružja Srbija kupuje naklonost nekih zemalja.

"Srbija kupuje oruzje koje joj je potrebno, a ne zbog naklonosti", naveo je Vučić i poručio onima koji bi da se nešto loše desi Srbiji, da narod ume dobro da izabere i vidi ko brine o njihovom interesu.

On je na konferenciji za novinare istakao da bi u Srbiji, da se nije desila pandemija korona virusa, očekivani rast bio 6 odsto.

"Neki bi da se samo nesto lose desi, kao u Bejrutu, da bi nečiji politički potrcko dosao na vlast, ali narod ume da izabere'', poručio je on.

Precizirao je i da je novi paket pomoći iznosi 18,4 milijardi dinara, a da ukupna suma za podršku privredi skoro 6 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Cvetkovićeva vlada dozvolila izvoz oružja u Jermeniju

Izvor: Blic, 07.Avg.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je danas javnosti dokument u kome se navodi da je vlada na čijem je čelu bio nekadašnji premijer Mirko Cvetković donela zaključak kojim se odobrava izvoz oružja u Jermeniju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.