Vučić : Svi šefovi uprava u policiji biće smenjeni!

Izvor: Press, 20.Jun.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić : Svi šefovi uprava u policiji biće smenjeni!

Država je takvu odluku donela jer, kako je rekao, građani žele da imaju potpunu sigurnost kad vide policajca na ulici i neće da čitaju o političkim spletkama u policiji.

"Mi smo danas doneli odluku, njoj su prethodili dugi razgovori, ali odluka je doneta u skladu s inicijativom ministra unutrasnjih poslova, a saglasnost je dao i direktor policije, i svi šefovi uprava u policiji biće promenjeni, a na njihovo mesto doći će privremeno njihovi zamenici", izjavio je Vucić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
To je, kako je naveo, bio jedini način, što ne znači da će bilo ko bilo kome da skida glavu u policiji, imaće ti ljudi mnogo toga da rade u policiji.

U tom smislu naveo je da bi danas bio smenjen i direktor policije da nije izabran na konkursu, iz moralnih razloga, ali da on ostaje na tom mestu i pred njim su veliki zadaci - on zna koji, dodao je predsednik Vlade.

Odluka o smeni šefova uprava policije, kako je objasnio, rezultat je objektivne situacije da su policijske službe počele da se bave same sobom, politikom i sve većim uticajem na medije.

“Ali kako neće Srbijom upravljati Darko Šarić, tako neće ni Ljubiša Buha Čume. Nažalost mnogi su ušli u borbu između Čumeta i Šarića, ali Srbija u tome neće da učestvuje. O uticaju na tabloide neću ni reč da kažem. I gospodin (premijer Crne Gore Milo) Đukanović nije imao nikave veze sa ovim. Bio je u čudu“, rekao je Vučić.

On je rekao i da su svi navodi o Zemunskom klanu koji su objavljivani prethodnih dana “izmišljotina Ljubiše Buhe Čumeta“.

“Svuda gde se pojavila ta informacija, to je javio Ljubiša Buha Čume. Ista laž kao i za Rodoljuba Milovića da je uzeo 2 miliona evra od Šarića, tako da je šef BIA Aleksandar Đorđević uzeo milione od Šarića. Nisu to objavili, ali su o tome govorili između sebe i uneli haos u sistem. I jedno i drugo su bili notorna laž. Drugi povodi su bili da se Milović sastaje sa Šarićevim ljudima, jer je hteo da ih hapsi“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da sem akcije grom 1, koja je bila značajna, Srbija nije imala više nijednu značajnu  akciju u borbi protiv narko dilera, te da je od čelnika policije tražio rezultate i da se upotrebe sva moguća sredstva, da izaberu trenutak i pokažu najbolji rezultat

On je istakao da je policija imala akcije gde se jure male količine narkotika , a da su najveći dileri ostali neotkriveni. On je pomenuo izvesnog Kosmajca koji je "najinteligentniji narko diler" i "svi ga se plaše" i Vavića.

"Samo ja moram da kažem ko je najveći narko diler. I sad će još i da me tuži. I svi se prave ludi",  kaže Vučić.

Na pitanje ko je Kosmajac Vučić je kazao da je to osoba u zrelim godinama i da svi koji ga znaju tvrde da je jako inteligentan.

Vučić je poručio i da želi da se nastavi žestoka borba protiv narko-dilera u najvećim gradovima - Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Leskovcu, Kraljevu.

Moj sin neće biti Marko, ja nisam Milošević

Vučić je izjavio da ni golman Vladimir Stojković, ni policajac koji je s njim bio na splavu Fristajler nisu bili izvor lažne informacije da je njegov sin učestvovao u tuči na tom splavu, već neki drugi ljudi. Premijer je rekao da je dva dana pre tog događaja opomenuo sina da vodi računa kako se ponaša, jer će on morati da da ostavku ukoliko bude umešan u nešto nedolično.

Vučić je rekao da je naglasio sinu da on neće "biti Marko Milošević", kao što ni on sam nije Slobodan Milošević.
"Neko je taj razgovor slušao", rekao je premijer i dodao da je nakon toga izbila afera Fristajler.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Smenjeni svi šefovi uprava u policiji

Izvor: NTV.rs, 20.Jun.2014

Svi šefovi uprava u policiji biće smenjeni i to je pet šefova u pet uprava, a umesto njih privremeno će te poslove obavljati njihovi zamenici, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.. Država je takvu odluku...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.