Vučić: Sumnjive optužbe za terorizam protiv Dikića

Izvor: B92, 17.Okt.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sumnjive optužbe za terorizam protiv Dikića

Prokuplje -- Premijer Aleksandar Vučić izrazio je sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori.

"Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt", rekao je Vučić novinarima.

Premijer je rekao da lično u to ne veruje, imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vidu druge obaveštajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

"Voleo bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog", rekao je Vučić.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

Grupa od 15 osoba, među kojima se nalazi i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšena je u okolini Podgorice, nezvanično saznaje B92.

Prema nezvaničnim informacijama naše kuće, grupa je bila naoružana, a tokom noći je “locirana i uhapšena”.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore je potom saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

"Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bio lišavanje slobode premijera Crne Gore", navodi se dalje u saopštenju.

Ipak, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović izjavio je da ima samo nezvanične informacije o hapšenju 20 osoba iz Srbije, uključujući Bratislava Dikića. On dodaje da je "zaobiđen s tom informacijom", ali tvrdi da iza toga ne stoji nijedan politički subjekt iz Crne Gore.

Hapšenjima su se bavili i strani mediji - agencije AFP i AP široko pišu o hapšenju grupe državljana Srbije uoči poslaničkih izbora u Crnoj Gori i o nadmetanju Zapada i Rusije za tu zemlju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Sumnjam u osnovanost optužbi protiv Dikića

Izvor: RTS, 17.Okt.2016

Premijer Aleksandar Vučić je izrazio sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori. Kaže da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da Srbija neće da ih kvari, a da od te zemlje posle hapšenja Dikića traži objašnjenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.