Vučić: Sudbinu iz 1995. i 1999. više nećemo doživeti

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sudbinu iz 1995. i 1999. više nećemo doživeti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je snaga Srbija što ne menja svoju politiku.

"Nisam od onih što kad ode u Moskvu govori jedno, a kad ode u Vašington govori drugo. U Moskvi kažem da smo mi na evropskom putu, u Vašingtonu kažem da nećemo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji. To je naša politika", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da Srbija MiG-ove 29 iz Rusije dobija "potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << besplatno", a da će platiti samo rakete (vazduh - vazduh i vazduh - zemlja) koje želi da ima.

On je rekao da će sa nabavljenim MiG-ovima Srbija moći da zaštiti "gradove, sela i mostove", ali da nema nameru da vodi bilo kakve ofanzivne ratove i sukobe.

"Mi smo ovo uradili bismo zaštitili našu decu i da bismo im garantovali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubli", rekao je premijer Srbije.

On je dodao da je on MiG-ove 29 tražio u više navrata od predsednika Rusije Vladimira Putina, zato što "brine o budućnosti Srbije".

"Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine više neće doživeti", rekao je Vučić i dodao da je Srbija mnogo naučila iz svojih grešaka i da ima drugačiju i bolju budućnost.

Puno poverenje u Vulina

Vučić je najavio i da će u ponedeljak, 26. decembra, "biti rešeno sve u vezi sa Srpskom listom", čiji deo poslanika se vratio u Skupštinu Kosova uprkos protivljenju Beograda.

Vučić je rekao i da "ima puno poverenje" u predsdenika Pokreta socijalista, Aleksandra Vulina. "Imam puno poverenje u Vulina i tu nije reč ni o njemu ni o njegovoj strnaci", rekao je Vučić.

On je rekao da je u to "bio upleten i strani faktor i neki Albanci" dodavši da je za ponedeljak sazvao sastanak na kojeme će "sve biti rešeno".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.