Vučić: Srbija najviše očekuje od Nemačke

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija najviše očekuje od Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa šefom nemačke diplomatije Zigmarom Gabrijelom razgovarao u Beogradu o podršci Nemačke i obavezama Srbije na putu ka EU.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je rekao da Srbija najviše očekuje od Nemačke koja "neretko ima čvrst, tvrd i težak stav, ali je pouzdan i siguran partner Srbije na njenom evropskom putu".

Kao prvu obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije u približavanju EU, Vučić je naveo "očuvanje mira i stabilnosti u regionu", kao drugu normalizaciju odnosa a Prištinom, a kao treću pogalvlja 23 i 24 - vladavina prava, funkcioisanje pravosudja i sloboda izražavanja.

On je rekao da je Srbija do sada učinila sve za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i da će to činiti i ubuduće, kao i da radi na pronalaženju rešenja sa Kosovom.

Dodao je da je to u kratkom vremenskom roku veoma težak zadatak ali da bi Srbija volela da do 2025. završi posao i postane deo EU.   Vučić je kazao da Srbija i Nemačka imaju trgovinsku razmenu od 4,4 milijarde evra, čime je Nemačka najzančajniji trgovinski partner za Srbiju i po pitanju uvoza i po izvozu.

On je rekao da nemačke kompanije zapošljavaju 37.000 radnika u Srbiji i da Srbija želi još više nemačkih investicija.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Srbija najviše očekuje od Nemačke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa šefom nemačke diplomatije Zigmarom Gabrijelom razgovarao u Beogradu o podršci Nemačke i obavezama Srbije na putu ka EU. Gabrijel je da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Blakanu. Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.