Vučić: Smenjeni svi šefovi uprava u policiji

Izvor: Blic, 20.Jun.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Smenjeni svi šefovi uprava u policiji

Beograd - Svi šefovi uprava - njih pet u pet uprava - u policiji biće promenjeni, a na njihovo mesto će privremeno doći njihovi zamenici, do izbora novih - rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Odluka o smeni šefova uprava policije, kako je objasnio, rezultat je objektivne situacije da su policijske službe počele da se bave same sobom, politikom i sve većim uticajem na medije.

Smenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << načelnici načelnik Uprave policije general Mladen Kuribak načelnik Uprave kriminalističke policije general Rodoljub Milović načelnik Granične policije Predrag Banović načelnik Uprave za obezbeđenje general Zoran Tomašević načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić (smenjen ranije)

Vučić je naveo da sem akcije grom 1, koja je bila značajna, Srbija nije imala više nijednu značajnu akciju u borbi protiv narko dilera, te da je od čelnika policije tražio rezultate i da se upotrebe sva moguća sredstva, da izaberu trenutak i pokažu najbolji rezultat.

Čumetove izmišljotine

Sve priče u medijima o Zemunskom klanu prethodnih dana u javnosti je plasirao Ljubiša Buha Čume, kazao je premijer.

- Darko Šarić neće naređivati Vladi Srbije i zato ja mislim da je Rodoljub Milović pošten policajac. Ali neće Srbijom upravljati ni Ljubiša Buha Čume. Nažalost, mnogi su ušli u borbu između Čumeta i Šarića, ali Srbija u tome neće da učestvuje. O uticaju na tabloide neću ni reč da kažem. I gospodin (premijer Crne Gore Milo) Đukanović nije imao nikave veze sa ovim. Bio je u čudu - kazao je Vučić

Gde je Kosmajac

On je istakao da je policija imala akcije poput one na "Fristajleru" gde se jure male količine narkotika , a da su najveći dileri ostali neotkriveni. Vučić je pomenuo izvesnog Kosmajca koji je "najinteligentniji narko diler" i "svi ga se plaše" i Vavića.

- Samo ja moram da kažem ko je najveći narko diler. I sad će još i da me tuži. I svi se prave ludi - kaže Vučić.

Na pitanje ko je Kosmajac, Vučić je kazao da je to osoba u zrelim godinama i da svi koji ga znaju tvrde da je jako inteligentan.

Veljović ostaje

Vučić je rekao i da direktor policije Milorad Veljović neće biti smenjen. "“Danas bi i Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu, ne zato što je kriv, već iz moralnih razloga”", rekao je Vučić.

- I onda jurimo po "Fristajleru" i "Riveru" (beogradski klubovi) gram kod nekog ko ide da šmrkne, a onaj ko ih snabdeva - ništa - rekao je premijer.

- Predsednik Republike je u pravu kada kaže da su dojavljivane narko dilerima akcije svaki put kada smo u njih kretali. I to se dešava u prethodnih 20 godina - naveo je premijer.

Neće se policija baviti policijom

On je konstatovao da su pojedina lica počela da se bave politikom i medijima.

Odlazak s čela Biroa

Vučić je najavio da će uskoro podneti ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, te da će Nikolić imenovati nekog drugog na to mesto.

Vučić je podsetio da je u ekspozeu u Skupštini Srbije obećao reforme i naveo ih kao najvažniji cilj vlade Srbije, bez obzira na sve prepreke i teškoće.

Policija Srbije bila je u službi naroda i pokazala se i tokom poplava kao jedan od stubova društva, naveo je Vučić i istakao da je u prethodnom periodu imao s policijom izvanrednu saradnju, da su obavili značajne stvari zajedno od istrage 24 privatizacije na dalje.

Grmljavina i kišobrani

Vučić je istakao da su otkriveni i već i uhapšeni oni u policiji koji su javljali dilerima da "počinje grmljavina" i da spreme kišobrane "valjda aludirajući na naziv akcije "Grom".

- Srbija će biti normalna, uređena zemlja u kojoj će policija da brine o građanima, a ne o policiji i politici - poručio je Vučić.

- Želim da poručim građanima Srbije da oni koji su kriminalom uprljali ruke, koji su u korupcionaškim aferama do guše, da za njih neće biti slobodnog vazduha u Srbiji. Uveren sam da ćemo uspeti da radimo još bolje više, da će se ljudi osećati sigurno i bezbedno, i da će manje slušati priče da je jedan ovakav, a drugi onakav, već da ćemo 2018. završiti posao i moći reći da smo spremni za EU - naglasio je Vučić.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i direktor policije Milorad Veljović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vučić je prethodno jutros imao sastanak u Predsedništvu Srbije s predsednikom Tomislavom Nikolićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

U obraćanju javnosti nakon ovog sastanka predsednik Nikolić zatražio je smene u vrhu policije.

Premijer Srbije juče je rekao da rekao da mesec i po dana nakon formiranja Vlade postoje "različiti udari iz više oblasti društvenog života".

Nisam ja Milošević

Vučić je izjavio da ni golman Vladimir Stojković, ni policajac koji je s njim bio na splavu Fristajler nisu bili izvor lažne informacije da je njegov sin učestvovao u tuči na tom splavu, već neki drugi ljudi. On je rekao da je dva dana pre tog događaja opomenuo sina da vodi računa kako se ponaša, jer će on morati da da ostavku ukoliko bude umešan u nešto nedolično. Vučić je rekao da je naglasio sinu da on neće "biti Marko Milošević", kao što ni on sam nije Slobodan Milošević. "Neko je taj razgovor slušao", rekao je premijer i dodao da je nakon toga izbila afera Fristajler.

Pročitajte još Vučić: O tome šta sam pričao sa Stefanovićem govoriću posle sednice Biroa Vučić: Neprimereni sukobi u organima bezbednosti Nikolić traži smene u policiji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Smenjeni šefovi svih uprava u policiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država odlučila da svi šefovi uprava u policiji budu promenjeni a da na njihovo mesto privremeno dođu njihovi zamenici, dok se ne izaberu novi ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Smenjuju se svi šefovi uprava u policiji

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2014

Svi šefovi uprava u policiji biće promenjeni, a na njihovo mesto će privremeno doći njihovi zamenici, do izbora novih, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.