Vučić:Smanjenje poreza na rad biće značajno!

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Smanjenje poreza na rad biće značajno!

Kad pričamo o smanjenju poreza na rad ne pričamo o jedan ili dva odsto, već o značajnijim stimulativnim procentima, o sumama novca koje će svakom poslodavcu dramatično povećati marginu zarada da bi mogli da se opredele za dalje i veće investicije nego do sada, rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će planirano smanjenje poreza na zarade biti značajno, ali nije još mogao da precizirao za koliko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Kad pričamo o smanjenju poreza na rad ne pričamo o jedan ili dva odsto, već o značajnijim stimulativnim procentima, o sumama novca koje će svakom poslodavcu dramatično povećati marginu zarada da bi mogli da se opredele za dalje i veće investicije nego do sada", kazao je on novinarima nakon poslovnog ručka Američke privredne komore.

Vučić je kazao da su u Vladi razmišljali i o tome da za zapošljavanje ljudi do 30 ili do 35 godine ne postoje državni nameti.

Na pitanja da li se razmišlja o povećanju poreza na dodatu vrednost (PDV) da bi se zakrpila rupa koja će u budžetu nastati smanjenjem poreza na zaradu, Vučić je kazao da neće biti povećanja PDV-a.

"Nismo razgovorali o provećanju PDV-a zato što mislimo da bi to u ovom trenutku slabe privredne aktivnost donelo samo negativne rezultate. To što ćete da povećate nešto ne znači i da ćete da naplatite", kazao je on.

Vučić je na pitanje da li će Vlada Srbije prodati Telekom Srbije kazao da se razmišlja o tome da li ta komapnija može ili ne može da izdrži konkurenciju.

"To je ključna stvar, a zatim, druga stvar je gde i šta sa novcem. Ako mislite da treba da ga bacimo u prduzeća u restrukturiranju ili neka druga preduzećama, a da ne znamo kakav bi efekat bio na privredu zemlje, to je prosto nemoguće", rekao je Vučić.

Povodom pada Srbije na listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za šest mesta, on je rekao da Srbija svake godine ima pad i da je prošle godine bio trostruko veći ali da će se Vlada truditi da Srbija sledeće godine napreduje na listi.

"Uspeli smo da to smirimo i zaustavimo donekle, a sad je naš posao da to u potupnosti promenimo i da se sledeće godine pohvalimo da se podižemo na listi za šest ili 10 mesta", kazao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.