Vučić: Rezolucija EP uvredljiva za Srbiju

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rezolucija EP uvredljiva za Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tekst rezolucije Evropskog parlamenta uvredljiv, uznemirajući i veoma razočaravajući za Srbiju i njene građane. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da rezolucija nije naročito važan akt, niti obavezujući, ali da ukazuje na nekoliko važnih stvari.
Rezolucija predstavlja nauk za građane Srbije da "vide kako se odnose prema nama, šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stvarno misle o nama i kako nas doživljavaju i sa koliko muka ćemo se još suočavati na putu za EU", kazao je Vučić i dodao da Srbe optužuju za nešto što niko ni od evropskih parlamentaraca nije razumeo.
- Ili je u pitanju licemerje neslućenih razmera ili žele da se naškodi Srbiji iz nekih drugih razloga. Treće ne postoji - rekao je Vučić.
On je konstaovao da je i poslanike EP bilo sramota da raspravljaju o Rezoluciji.
Na direktno pitanje da li bi Srbija izručiča Vojisalva Šešelja ukoliko dobije nalog od Haškog tribunala, Vučić je odgovorio: "Ja naređenja ne primam i niko sa mnom ne razgovaram naređenjima. Predsedniku Vlade Srbije samo narod može da izdaje naređenja".
Mnogo više od svih reformi i poteškoća me brine politika i ono što se dešava u Ukrajini i u regionu kada je neko nezadovoljan napretkom Srbije - rekao je premijer Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare.

Mi smo Hrvatima bolji prijatelji nego oni nama
Stabilnost je, kazao je, uslov za naš napredak.
- Naša mirnoća, pomirljivost i trpeljivost nisu rezultat naše slabosti, već je rezultat naše snage - kazao je Vučić.

 Na pitanje o Er Srbiji i konkurecnciji rekao je da je verovao da u 21 veku ne postoji stvar od konkurencije.

 - Mi nećemo uzvraćati recipročnim merama ne zato što smo slabi , već zato što smo jaki. Mi smo njima malo bolji prijatelji nego oni nama - rekao je Vučić.

 Na pitanje o uštedama u javnim preduzećima on je izrazio uverenje da će uskoro biti smanjena službena putovanja kao što je učinjeno s vozilima i najavio uskoro izveštaj o tome.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Tekst rezolucije je uvredljiv za Srbiju“

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tekst rezolucije Evropskog parlamenta uvredljiv, uznemirajući i veoma razočaravajući za Srbiju i njene građane. ..Rezolucija je razočaravajući akt za Srbiju i njene građane: Aleksandar Vučić.. ..Vučić je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.