Vučić: Rečeno nam je  - tišina, nema razgovora o ZSO

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rečeno nam je - tišina, nema razgovora o ZSO

Prištinu nije briga za ZSO i za to ima podršku Brisela, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa crnogorskim premijerom. "Brisel na 15 minuta menja pravila", dodao je. Oni gaze ono što smo se dogovorili pre 15 minuta, a oni drugi neće ništa da se dogovorimo, navodi.

"Mi smo otišli u Brisel, dobio sam direktno šta su teme, kada sam došao - teme su se promenile, ali dve su ostale iste... I mi smo krenuli da razgovaramo o tim temama... Rečeno nam je: >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Tišina, nema razgovora o ZSO... Rekli su: Hajde da rešavamo taj most. Onda smo postigli dogovor, mi smo prihvatali rešenje, samo je trebalo da kažu kako će to da bude urađeno", rekao je i dodao da je kasnije prihvaćeno sve, u konsultacijama sa Srbima s Kosova. Oni su se onda pokazali nekorektno, jer su rekli da ni to ne važi, dodao je.

Nije istina da niko nije pretio ni severu ni severnoj Kosovskoj Mitrovici, Kadri Veselji je govorio o direktnom upadu ROSU, to je on sam rekao, kaže Vučić.

Govoreći o vozu, kažu da ga iz Prištine nisu ni videli, a da su tražili razlog da upadnu na sever.

Vučić navodi da kad Srbija pristane na nešto u dijalogu, kasnije se izađe i kaže: puj pike ne važi. On je naveo niko ne može da kaže da on laže. Naveo je i da je predsedniku Nikoliću rekao, u povratku, da se tako nešto nije desilo do sada.

Juče sam video bes i gnev kod Srba sa severa, a strah kod Srbsa s juga KiM, i molio sam ih da se smire, da ne daju lažni povod, rekao je. Ako dođu da ruše, neka ruše, samo da ne dođe do sukoba, dodao.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.