Vučić: Priština sprema scenario iz Oluje

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Priština sprema scenario iz "Oluje"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajaca sa severa Kosova i još 15 osoba.

Prema njegovim rečima, izgovor za hapšenja je da su učestvovali u korupciji i slično.

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da začarani krug na Kosovu nije zatvoren.

"Oni žele da uhapse 26 srpskih pripadnika policije sa Severa KiM i još 15 lica, pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i raznim sličnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvarima, da bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena i da bi mogli da urade najprljavije stvari protiv našeg naroda", rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom na kome žive Srbi na KiM. "Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin, kao Hrvati pre 'Oluje'", kaže Vučić.

Ističe da je Srbija o tome obavestila međunarodne institucije.

"To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji i drugim mestima - bilo bi dobro da dođe da vidim kako to izgleda i kako će to da mu uspe. A Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi svoj narod", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.