Vučić: Potpisana sva četiri sporazuma, čestitam!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Potpisana sva četiri sporazuma, čestitam!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u Briselu potpisana sva četiri sporazuma - o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i ocenio da su to dobri sporazumi koji garantuju sigurnost i opstanak Srbima na Kosovu.

- Večeras se uspostavlja Zajednica srpskih opština. ZSO će imati široka ovlašćenja, predsednika, potpredsednika, skuštinu, savet, grb, zastavu... Moći će da se finansira iz Srbije, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nedvosmisleno rečeno da Srbija ima to pravo - naglasio je Vučić, u izjavi RTS.

Vučić je rekao da je delegacija Srbije obavila odličan posao i da će svi sporazumi biti obelodanjeni.

On je rekao da je delegacija Sribje ceo dan razgovarala sa predstavnicima EU, a da je tek na kraju videla delegaciju kosovskih Albanaca.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je i da je nakon potpisivanja sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici otvoren evropski put Srbije.

Vučić je rekao da smo "obavili dobar posao, da to znači velike stvari i otvaranje poglavlja i da je evropski put Srbije otvoren".

Kako je naveo, uzimajući u obzir okvir u kojem se naša delegacija kretala, "postignuto više nego što je očekivano".

- U svakom slučaju nisam nezadovoljan ovim što smo postigli i sa radošću ću ići u septembru našem narodu na KiM. Ići ću na dva dana...Čestitam formiranje ZSO našem narodu na KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.