Vučić: Plan za primenu sporazuma mora da se menja

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Plan za primenu sporazuma mora da se menja

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje nedomuce u vezi sa planom implementacije sporazuma Beograda i Prištine, pa zbog toga ne veruje da će danas biti održana sednica Vlade povodom dogovora koji su postigli premijeri Dačić i Tači.

Vučić je najavio da će danas sa pojedinim međunarodnim zvaničnicima razgovarati o izmenama plana za implementaciju sporazuma postignutog u Briselu.

"Ne verujem da će danas biti održana sednica Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog nedoumica koje postoje oko plana za implementaciju sporazuma, zato ću danas razgovarati sa pojedinim prestavnicima međunarodne zajednice, kako bih dobio još neka garancije za Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke povodom lokalnih izbora u Zemunu.

On je precizirao da postoje i izmene plana o implementaciji sporazumu u Briselu, koje se ne odnose na paralelne institucije na Kosovu i Metohiji.

"Izmemne se tiču nepostojanja obaveze za izmene prištinskih zakona, tehničkih detalja za Zajednicu srpskih opština i statusnog dela koji bi garantovao opstanak srpskih dokumenata", kazao je Vučić.

On je naveo da Srbija insistira na pitanjima obezbeđenja ličnih dokumenata i državljanstva za Srbe, kao i pečata za univerzitet.

Na pitanje kada će se sastati i kada će razgovarati sa predstavnicima Srba sa Kosova Vučić je odgovorio da se sa njima sastaje više puta nedeljno. On je rekao i da se ne protive spoorazumu svi Srbi sa Kosova i Metohije, već kako ko i kako na koji način.

"Ja ne mogu da menjam njih, niti oni mogu nas. Ključno je pitanje da li možemo zajedno da radimo i šta možemo da izdejstvujemo", kazao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vlada sutra o planu implementacije?

Izvor: B92, 25.Maj.2013

Beograd -- U nedelju se održava sednica Vlade na kojoj bi, sudeći prema ranijim izjavama zvaničnika, mogao da bude razmatran plan implementacije Briselskog sporazuma...Sednica je zakazana za 18 sati...Mogućnost da Vlada Srbije zaseda u petak ili subotu nagovestio je prošle sedmice Ivica Dačić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.