Vučić: Odnosi sa Mađarskom izuzetni

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odnosi sa Mađarskom izuzetni

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, po dolasku u Budimpeštu, da će sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarati o daljem pospešivanju bilateralnih odnosa, za koje je ocenio da su već dostigli najviši nivo u istoriji dve zemlje.
Aleksandar Vučić je, u izjavi TV Pink, rekao da Mađarska i Srbija imaju mnogo toga zajedničkog, a zahvaljujući Ištvanu Pastoru i Viktoru Orbanu imaju najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnose u istoriji dve zemlje.

"Želimo te odnose da dalje gradimo. Imaću bilateralni sastanak sa Orbanom kojeg smatram iskrenim prijateljem Srbije, sa kojim ću razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i Kosova", rekao je Vučić.
Rekao je da će zamoliti Mađarsku da pomogne Srbiji po pitanju Kosova, dodajući da je Orban čovek od reči. 
Vučić je ukazao da je Srbija sa Mađarskom ostvarila u prošloj godini trgovinsku razmenu u vrednosti od 1,7 milijardi evra, zahvaljujući čemuje Mađarska treći partner Srbije u EU, iza Nemačke i Italije. 
U četvrtak predsednik Vučić će učestvovati na Trećem demografskom samitu u Budimpešti, gde će se obratiti učesnicima konferencije.
Pema programu konferencije, između ostalih, na skupu će govoriti predsednik Češke Andrej Babiš, premijer Slovačke Peter Pelegrini, zamenica premijera Bugarske Marijana Nikolova, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih Orban.
Pedsednik Vučić će ovom prlikom obići i srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Odnosi s Mađarskom izuzetni, Orban izuzetan prijatelj Srbije

Izvor: Blic, 04.Sep.2019

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras, po dolasku u Budimpeštu, da će sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarati o daljem pospešivanju bilateralnih odnosa, za koje je ocenio da su već dostigli najviši nivo u istoriji dve zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.