Vučić: Odluka o doktoratu Malog duboko politička

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odluka o doktoratu Malog duboko politička

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ga nije iznenadila odluka Beogradskog univerziteta o doktorskoj disertaciji Siniše Malog.
"U pitanju je politička odluka bez presedana", rekao je Vučić za televiziju Prva povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu koji je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Rekao je, da se, kada je reč o izboru za ministra u vladi, analizira nešto drugo, a to je kakve rezultate postiže Mali, a kakve, recimo "stručnjak (Dejan) Šoškić".
Vučić je rekao da je pitanje akademske čestitosti od izuzetnog značaja za Srbiju, te da nije čitao doktorsku disertaciju Siniše Malog, da je video da u njoj ima interesantnih stvari, ali da nije stručan da to procenjuje.
Vučić je rekao da odluka BU govori i o slobodama u Srbiji, navodeći da tako nešto ne bi ranije bilo moguće.
"Dobro se osećam" 
Predsednik Srbije kaže da se, posle zdravstvenih problema koje je imao prethodnog vikenda, sada dobro oseća.
"Dobro sam, odlično. Bio je problem u petak i subotu, i to je to", rekao je Vučić za TV Prva.
Dodao je da se već u ponedeljak vratio na posao, kao i da uzima terapiju redovno, te da su mu lekari savetovali da bude manje angažovan.
"Ali, bila je teška nedelja, pa nisam mogao, ali verujem da ću u narednim nedeljama moći", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je prošlog petka uveče, 15. novembra, bio primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema.
"Igraj šta možeš, pripremi se za najvišu ligu"
Predsednik je govorio i o regionalnoj inicijativi za uklanjanje barijera za slobodan protok robe, usluga, kapitala i ljudi, istakavši da je veoma važna.
Vučić je istovremeno istakao da ta inicijativa nije zamena za članstvo u EU.
"Želimo da igramo u Ligi šampiona. Želeli smo prošle godine Ligu Evrope, ali je umesto nas igrala Budućnost", rekao je Vučić i zapitao, da li to znači da treba da prekinem da igramo u regionalnoj, i našoj ligi.
"Igraj šta možeš, pripremi se za najvišu ligu", naglasio je Vučić.
Podvukao je da se radi o tako čistoj ideji koja donosi samo koristi, i koja nema nijednog negativnog aspekta.
Upitan da li je Kosovo dobrodošlo u tu inicijativu, Vučić je rekao da su, ako budu pristali da bude statusno neutralna, dobrodošli.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DOBRO SAM, ODLIČNO" Vučić o svom zdravstvenom stanju

Izvor: Blic, 22.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se, posle zdravstvenih problema koje je imao prethodnog vikenda, sada dobro oseća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.