Vučić: Nisam ni danas potpisao ništa VIDEO

Izvor: B92, 19.Mar.2023, 00:02

Vučić: Nisam ni danas potpisao ništa VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ohridu da je nekakav dogovor postignut i da je zadovoljan zbog toga, kao i da ništa nije potpisao.

"Evropski savet će na putu koji neće trajati jedan dan precizirati koliko je ko uradio iz implementacionog plana koji će morati da bude proširen. Ništa se neće rešiti danas", rekao je Vučić.

"Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje", naveo je Vučić.

"Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Verujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovde navedeno pod odmah. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjuma. U mesecima pred nama je ozbiljan posao", naveo je Vučić.

"Mi nemamo u ovom delu mnogo obaveza. Ovo je papir i ovo ulazi u pregovarački okvir, a da li će biti formirana ZSO... videćemo. Ja sam mislio da će biti i 2013. formirana. Težak je proces, meni je važno da sam rekao koje su naše crvene linije, što je i Kurti rekao. Svako štiti svoje interese", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je suština u tome da čuvamo mir.

"Kod nas se ništa nije promenilo. Nema ništa ni komično ni tragično. Reč je o dugom procesu u kom se svako bori za sebe", naveo je on.

"Ako se krene u dobrom smeru sa ZSO onda sledi povratak u institucije, ali nisam optimista", rekao je Vučić i dodao da je ovo "početak. Ovo je težak i odgovoran proces".

"Žao mi je što ste čekali 13 sati ali je nemoguće nešto što je trajalo 150 godina da rešavate za jedan dan, ali moramo da pronalazimo rešenja i to mora da bude cilj. Moraćemo da nastavimo da radimo ali će sada da počnu da nam cene rezultat pojedinačno, ko ne ispuni svoje nema napretka, ako Priština ne ispuni formiranje ZSO nema napretka za Prištinu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je na kraju poručio i da veruje da će pritisci biti nastavljeni i na jednu i na drugu stranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Dogovorili smo nekoliko tačaka, večeras ništa nisam potpisao“: Vučić za sutra najavio obraćanje građanima

Izvor: Danas, 19.Mar.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Ohridu postignut dogovor.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.