Vučić: Nemam vremena za Đilasove besmislice!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemam vremena za Đilasove besmislice!

Dragan Đilas juče optužio Vučića da je „diktator“. Vučić mu poručio: Nemam vremena za besmislice besposlenih ljudi

BEOGRAD - Promenio ploču!

Lider Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas juče je napao vicepremijera Aleksandra Vučića, i to nedugo pošto je Vučić rekao da će se u borbi protiv korupcije istražiti sve, pa i Đilas, kao jedan od najbogatijih tajkuna. Podsetimo, Đilas je u proteklih godinu dana na sva usta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << hvalio lidera SNS. Ipak, Vučićeva odlučna najava borbe protiv korupcije navela je Đilasa da kaže sledeće:

Đilas: Ko je Vučić da istražuje?

- U Srbiji su na delu uvođenje diktature i velike moći i vlasti jednog čoveka. Sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo, a ne prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu? - rekao je Đilas juče u sedištu svoje stranke kako bi uzvratio Vučiću na govor u Skupštini.

Podsetimo, Vučić je pre četiri dana u Skupštini Srbije rekao:

- Pominjete diskove, banane i ne znam šta, a da ne naljutite Dačića da vas ostavi da pljačkate Beograd. Ali moram da vam kažem da će i to biti istraženo. Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i sve o jednom od najbogatijih tajkuna u ovoj zemlji, njegovom visočanstvu Draganu Đilasu. Đilas je na ovo, pravdajući se unapred da je nevin, juče istakao da ga slobodno istraže državni organi.

- Policija i tužilaštvo slobodno mogu da istraže sve što se tiče mene, ali neće naći ništa nezakonito - poručio je on. Osvrćući se i na hapšenje Darka Šarića, Đilas je dodao da je „DS pokrenuo priču o Šariću“, a da su političku volju pokazali Miodrag Rakić, Boris Tadić i Snežana Malović.

- Neko je Šariću morao da uzme imovinu da bi stvari mogle da se pokrenu i zato sad policija mora da čuva njihovu decu - rekao je Đilas odgovarajući Vučiću na pitanje od pre nekoliko dana zašto to nije DS učinio.

Vučić: Nemam vremena za besmislice

Vučić je, upitan da odgovori na optužbe Đilasa, rekao da nema vremena da se bavi besmislicama:

- Danas imam mnogo važnog posla, bavim se dovođenjem investicija i nemam vremena da se bavim besmislicama besposlenih ljudi.

Komentarišući Đilasov istup, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić poručio je sledeće:

- Đilas nije imao hrabrosti da bude nosilac liste u Zemunu, stavio je drugog čoveka koji je uzeo devet procenata, što indirektno govori da bi on uzeo i manje. Đilas se ponaša histerično, a s ponosom kažem da je lider DS miljama daleko od Vučića.

A ovako je Đilas hvalio Vučića

♦ Zameraju mi što hvalim Vučićevu borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera. To je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade

♦ Energija Aleksandra Vučića je jedini rezultat ove vlade

♦ Šta nam to nudi SNS, osim Aleksandra Vučića

♦ Jasno je da Vučić ima najveću podršku građana i rejting

♦ Nećemo da budemo opozicija koja će kritikovati samo da bi kritikovala (na pitanje novinara kako to da hvali Vučića)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.