Vučić:Nema zaštićenih u borbi sa korupcijom

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Nema zaštićenih u borbi sa korupcijom

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nova vlast ima političku volju da se obračuna sa korupcijom i da u toj borbi neće biti zaštićenih niti onih koji su iznad zakona, bez obzira na političku pripadnost.

Na predstavljanju izveštaja "Medijum galupa" o istraživanju javnog mnjenja u korupciji Vučić je u beogradskom Medija centru rekao da je borba protiv korupcije uslov za opstanak države i društva.

"Postoji politička volja i nulta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tolerancija prema korupciji i ne sme da bude onih koji su iznad zakona, bez obzira na svoju političku pripadnost", rekao je Vučić.

Kako je naveo, nova vlast ne sme da dozvoli da se borba protiv korupcije svede samo na hapšenja, a da se zanemari broj onih koji su stvarno osuđeni zbog korupcije.

"Ne sme da nam se dogodi da imamo 1.000 pritvorenih, a tri presude", rekao je Vučić i dodao da je zato važno da tužilaštvo izgradi črvstu optužnicu na osnovu koje će sudovi doneti presudu.

Vučić je ocenio da Srbija nema dovoljno razvijene mehanizme za borbu protiv korupcije i da je zatražio pomoć Ujedinjenih nacija.

U danas predstavljenom istraživanju gotovo polovina stanovništva smatra da se nivo korupcije u Srbiji povećao.

Kako je predstavljeno u izveštaju, 14 odsto ispitanika je priznalo da je davalo mito, a od toga 60 odsto je dalo lekarima.

Istraživanje je sprovedeno u junu na uzorku od 600 ispitanika iz Srbije koji imaju više od 18 godina.

(Beta Foto Tanjug Nemanja Jovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.