Vučić: Mađarska treba da nam bude glavni saveznik

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mađarska treba da nam bude glavni saveznik

Odnosi Srbije i Mađarske su danas najbolji u našoj istoriji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom prisustvuje svečanoj sednici Skupštine opštine Senta.

Vučić je u Senti, gde je uz mađarskog predsednika Janoša Adera, prisustvovao obeležavanju 320 godina od bitke austrijske i otomanske vojske kod tog grada, ocenio da su aktuelni odnosi Srbije i Mađarske najbolji u dosadašnjoj istoriji.

"Takvi odnosi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << plod slučajnosti ili nečijeg dikatata već činjenice da u Mađarskoj i u Srbiji imamo odgovorne vlade i predsednike koji su umeli da prepoznaju ko im je najbolji komšija i koliko ekonomija može da utiče na približavanje dva naroda", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbiju i Mađarsku vezuje mnogo više od Dunava i 151 kilometra zajedničke granice.

"Te veze sežu u daleku prošlost. Srbi na teritoriji današnje Mađarske žive od srednjeg veka, a u Pešti je 1826. godine osnovana Matica srpska kao naša najstarija ustanova kulture", naveo je Vučić dodajući da u Srbiji, prvestveno Vojvodini, danas živi između 250.000 i 300.000 Mađara.

On je ocenio da su i Srbi u Mađarskoj i Mađari u Srbiji "svoji na svome".

"Ponosan sam na Mađare iz Vojvodine i Srbe iz Mađarske. Mađarska treba da nam bude glavni saveznik. Srbija je svojim delima pokazala da je na putu ka porodici evropskih naroda i kroz vekove je naš put u Evropu vodio preko Budimpešte i Beča", kazao je predsednik Srbije.

On je istakao i da će Srbija znati da ceni prijateljstvo Mađarske.

"Podrška Mađarske nam mnogo znači. Nastavićemo da gradimo dobre odnose sa komšijama jer jaka Srbija znači jak Balkan i čitav region. Srbija zna ko su joj prijatelji, zna da ceni prave prijatelje i da dobro dobrim vrati", rekao je Vučić, dodajući da veruje da je prijateljstvo dva naroda "neraskidivo ojačano".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić razgovarao sa madjarskim predsednikom

Izvor: Beta Video, 11.Sep.2017

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa madjarskim predsednikom Janošom Aderom. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.