Vučić: Kako je moguće da nema presude za Filipa Koraća?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kako je moguće da nema presude za Filipa Koraća?

Neću odustati da pitam kako je moguće da ne postoji krivično delo za koje Filip Korać nije gonjen, a da nema nijedne presude, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ogorčen što, kako je objasnio, tužilaštvo i tužioci u takvim slučajevima "neće da poture svoja leđa" i izlože se riziku, već "gospodski" ne preuzmu svoju odgovornost, već je prebacuju njemu.

"Sve fina gospoda... a ti Vučiću da rizikuješ svoju glavu i porodicu jer neće niko drugi to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da kaže. Onda će neki da ispadnu fini na televiziji. Ali, potrebno je okriviti one koji se bore za narodne interese", rekao je Vučić i poručio da će istrajati u svojim pitanjima.

Predsednik je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je, nakon njegovog ranijeg komentara o Koraću, Viši sud u Beorgadu saopštio da je bio dužan da povuče poternicu nakon odluke Višeg javnog tužilaštvu da obustavi istragu, jer nema dovoljno dokaza u vezi sa optužbom za ubistvo protiv Koraća.

Vučić je istakao da ne želi da priča o tome da je kriv ovaj ili onaj sudija ili tužilac, ali da neće odustati da postavlja pomenuto pitanje, jer je, kako kaže, svima poznato da je reč o jednom od ljudi koji stoje iza prodaje narkotika i stradanja naše dece, mladih, od droge.

"Kako je moguće da za Koraća ne postoji presuda ne samo u poslednjih tri, četiri, pet, već i više godina? Kako je moguće da svi u državi znaju ko je najveći distributer nakoritka i ko su ti koji organizuju ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza i da niko neće da poturi svoja leđa i kaže - ajde da uradimo nešto dobro za našu decu", poručio je Vučić.

Ističe da Korać truje decu po školama u Beogradu i celoj Srbiji.

Vučić kaže da će zato svaki dan postavljati to pitanje, kao i za slučaj Jovanjica odnosno kako je moguće da nema presude za Koraća za koga kažu da je šef crnogorske mafije.

Dodaje da nema ništa protiv porekla Koraća, ali da ne može da truje decu i ubija ljude u Srbiji.

Vučić kaže, takođe, da zna te stručnjake koji kažu da se meša u rad sudstva i da su to oni koji znaju jedino da dobijaju nalog iz ambasada i drže pridike.

E, ti mi pridike neće držati, dodao je Vučić i poručio da ima dovoljno ponosa i obraza da takvima ne dozvoli da vladaju u Srbiji.

"Pa, zamislite da je neko od nas bio drogiran i napravio udes i pobegao, na šta bi to ličilo? Držali su nam pridike o slučaju Babić, a tamo niko nije pobegao i snosiće zakonske konsekvence, pretpostavljam dugoročne kazne zatvora", dodao je Vučić.

"I takvi treba da upravljaju Srbijom zajedno sa Koraćem?", zapitao je Vučić, upitan za komentar povodom medijskih napisa da su kod Sergeja Trifunovića, posle saobraćajnog udesa pre dve večeri, pronađeni tragovi kokaina.

Vučić je rekao da to ne želi ni da komentariše.

"Ako je VMA to potvrdio, onda nemam nikakve sumnje, ali ne znam koga bi to naročito iznenadilo, ni šta je tu novost i sta je čudno. Ne želim o tome da govorim", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranili mu brata u Nemačkoj: Kako je zaplašen svedok saradnik protiv Filipa Koraća

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2020, 02:08

Ne postoji krivično delo za koje Filip Korać nije gonjen, a nema nijedne presude, kako je to moguće - pita se i predsednik Srbije KADA je sredinom maja prošle godine došlo do masakra srpskih i crnogorskih kriminalaca u jednom stanu u nemačkom gradiću Forstu, bilo je jasno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.