Vučić: Ivica jeste bio oštar prema Sebastijanu

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ivica jeste bio oštar prema Sebastijanu

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Austrija i njen kancelar Sebastijan Kurc iskreni prijatelji Srbije.

Vučić je to rekao nakon što je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na zajedničkoj konferenciji za novinare, izneo niz oštrih zamerki na račun Austrije i njenog kancelara Kurca, a povodom podrške te zemlje da Kosovo bude primljeno u Interpol.

"Austrija verujemo je iskreno prijateljska zemlja, razumem šta je Ivica govorio... mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je i Sebastijan Kurc iskreni prijatelj naše zemlje. Ali, Ivica jeste bio oštar prema Sebastijanu i poslednji put kada je bio ovde" rekao je Vučić.

Da podsetimo, šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da prištinskim vlastima ni podrška austrijskog kancelara Sebastijana Kurca nije pomogla da Kosovo uđe u Interpol.

“Preko koga su hteli u Interpol tako su ušli”, kazao je Dačić na konferenciji za medije održanoj nakon glasanja u Interpolu, u kome Kosovo nije uspelo da obezbedi podršku za članstvo u toj organizaciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Austrija i Sebastijan Kurc iskreni prijatelji Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Austrija i njen kancelar Sebastijan Kurc iskreni prijatelji Srbije...Vučić je to rekao nakon što je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na zajedničkoj konferenciji za novinare, izneo niz oštrih zamerki na račun Austrije i njenog kancelara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.