Vučić: Imaćemo dovoljno vremena da se suprotstavimo dosovskim kandidatima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imaćemo dovoljno vremena da se suprotstavimo dosovskim kandidatima

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će na Sretenje, 15. februara, objaviti ime kandidata za predsednika Srbije i da će imati dovoljno vremena da se suprotstavi dosovskim kandidatima.

Premijer je upitan da li razmišlja o predsedničkoj kandidaturi za TV Pink rekao da o tome ne razmišlja na takav način i da mu je prioritet budućnost Srbije, jer ne bi voleo da se zemlja vrati u prošlost, da nerad pobedi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rad i da lopovluk pobedi poštenje.

"Razmišljam o jednoj teškoj situaciji u koju smo dovedeni. Izborna pravila se ne menjaju u izbornoj godini, to je deo demokratske procedure. Naravno da razmišljam i o posledicama po političku stranku koju vodim, a najpre razmišljam o budućnosti Srbije jer je to najvažnije", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše najavu Vuka Jeremića da će ga pobediti na izborima, Vučić je odgovorio da je i to legitimno i ponovio da je viša puta već rekao da "imamo mnogo pobednika na srpskim izborima".

"Ne znam ko će biti kandidat SNS, ali važno je da su oni pobedili", rekao je lider SNS-a.

Vučić je rekao da politički protivnici daju ogroman novac, milione evra savetnicima iz SAD, Izraela, Rumunije i drugih zemalja i dodao da već imaju spremne spotove, ali i da su oni s kontejnerima snimci iz njihovog vremena.

Premijer je naveo da su napadi političkih protivnika politički sasvim legitimni i razumljivi, ali da nije legitimno obećavati ono što ne može da se uradi.

Upitan da prokomentariše napade koje je najavio i lider radikala Vojislav Šešelj, ako se on sam kandiduje za predsednika Srbije, ;da je to legitimno.

Premijer je upitao šta su za to vreme dok je on ;Svetskom ekonomskom forumu tokom četiri dana imao brojne razgovore sa najuticajnijim državnicima, njegovi politički protivnici drugo mogli i da rade.

Vučić je naveo i da je presrećan pozicijom koju ima i da nema veće časti od te što vredno obavlja dužnost u interesu građana.

"Za mene je jedna stvar pomalo neverovatna - da nam o propasti Srbije govore oni u čije vreme je država propala i sve je opljačkano, lopovluk bio proglašen za vrhovni princip vladavine, kada smo imali najviši deficit i najniži društveni rast u Evropi, kada su tajkun vladali", rekao je premijer.

Vučić čestitao Trampu na inguraciji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu na zvaničnom preuzimanju dužnosti, izrazivši nadu da će dve zemlje nastaviti da jačaju i razvijaju odnose.

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom inauguracije za predsednika SAD. Uveren sam da ćete ovu časnu i odgovornu dužnost obavljati s dužnim poštovanjem i posvećenošću", naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da u "turbulentna vremena i burne promene sa kojima se svet danas suočava iziskuju jake i posvećene lidere, koji mogu da odbrane i očuvaju demokratske vrednosti za koje se svi zdušno zalažemo".

"Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo i jačamo odnose Srbije i SAD za dobrobit naših dveju zemalja i naroda", naveo je Vučić u čestitki, prenela je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

On je istakao i da je "Srbija spremna da bude pouzdan i odgovoran partner, otvoren za saradnju sa američkim investitorima, kojima može da ponudi siguran poslovni ambijent u zemlji koja je stub stabilnosti i mira u regionu Zapadnog Balkana".

Vučić o Velimiru Iliću: Nisam pristao na politiku trange frange i ucene

Premiejer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić onim što je rekao o Vladi Srbije i njemu lično pokazuje po čemu se aktuelna vlada razlikuju od prethodnih koje su se zasnivale na politici "trange frange".

"Time što je, rekao je sve najlepše o meni i Vladi Srbije koju vodim", rekao je za Televizuju Pink Vučić, dodavši da je Ilić, čija je stranka koalicioni partner, pokazala po čemu se aktulena vlada razlikuje od prethodnih.

On je naveo i da Ilić "nije krio da je razlog njegove ljutnje" to što je tražio da bude postavljen za direktora javnog preduzeća.

Vučić je napomenuo da u slučaju Ilića ne želi da govori o političkim sastancima koje je on imao, kao i o razgovorima s Dušanom Petrovićem, nekadašnjim funkcionerom Demokratske stranke i predsednikom Zajedno za Srbiju.

On je napomenuo i da je sa Ilićem razgovarao o njegovim zahtevima, ali da je odlučio da tu funkciju poveri stručnjacima, jer je "to bolje za građane".

"Nisam pristao da budem ucenjivan i da vodim politiku trange frange", rekao je Vučić, koji je lider Srpske napredne stranke (SNS)i i naglasio da je to ogromna razlika između njegovog kabineta i ostalih vlada.

Ilić je prethodno izjavio da više nema šta da traži u koaliciji sa SNS-om i da više nema o čemu da priča s premijerom i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem.

"Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni s Vučićem. Mi smo imali dogovor, a on ga je prekršio", rekao je Ilić.

Lider NS-a rekao je da je s Vučićem imao dogovor da bude direktor Koridora Srbije.

Suficit na kraju januara će biti osam milijardi

Premijer Srbije je izjavio večeras da će Srbija do kraja januara imati suficit veći od očekivanog i da će on iznositi osam milijardi dinara."Srbija u prvih 20 dana ima veći suficit od očekivanog ove godine, a krajem januara umesto pet milijardi, očekuje suficit od možda i osam milijardi, i to bez ikakvih jednokratnih plaćanja", rekao je Vučič gostujući na TV Pink.

Vučić je dodao da mu je draže i bitnije da govori o suficitu nego da odgovora na napade nekih ljudi koji ne mogu da sagledaju sopstvene mogućosti i kažu hvala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.