Vučić: Iako mala zemlja uvek smo u centru globalnih problema

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Iako mala zemlja uvek smo u centru globalnih problema

Ne plašimo se teških ekonomskih mera koje moramo da sprovedemo u budućnosti, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na predavanju o budućnosti naše zemlje koje je održao na na vašingtonskom Brukings institutu.

"Sa tim možemo da izađemo na kraj i da te mere hrabro sprovedemo", istakao je premijer Vučić.

On je na predavanju koje je sinoć održao ui vašingtonskom institutu rekao da tek treba da završimo proces privatizacije, da promenimo radne navike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da puno radimo na izgradnji preduzetničkog duha u našoj zemlji.

Naglasivši da je najvažniji strateški cilj Srbije da postane članica Evropske unije, primetio je da to znači da moramo da sprovedemo veoma teške političke i ekonomske reforme.

Podsetio je da je srpska vlada otpočela ekonomske reforme posle katastrofalnih poplava prošle godine, uz podršku MMF-a, Svetske banke, EBRD-a i drugih, te dodao da je revizija aranžmana sa MMF-om prošla sa najboljim ocenama.

Takođe je pomenuo mere Vlade Srbije za fiskalnu konsolidaciju kojima je smanjen fiskalni deficit na nivo ispod Mastrihta što je, smatra, izuzetan rezultat, a uspeli smo u međuvremenu da ostvarimo i privredni rast.

"Mi se ne ponašamo i ne pretvaramo se kao da smo neka velika i važna zemlja, mi se bavimo sobom i našim lokalnim problemima, ali smo, na žalost, uvek u središtu globalnih problema", rekao je on, podsetivši na niz ratova koje smo vodili.

Zato je, smatra, danas vreme da promenimo stav i da ponovo pozicioniramo Srbiju na drugačiji način.

"Želimo da u budućnosti izbegavamo probleme, da budemo miroljubiva i demokratska država", zaključio je premijer Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VUČIĆ NA BRUKINGS INSTITUTU: Mali smo, ali uvek centru globalnih problema

Izvor: Kurir, 17.Sep.2015

Mi se ne ponašamo i ne pretvaramo se kao da smo neka velika i važna zemlja, mi se bavimo sobom i našim lokalnim problemima, ali smo, nažalost, uvek u središtu globalnih problema, rekao je premijer..VAŠINGTON - Ne plašimo se teških ekonomskih mera koje moramo da sprovedemo u budućnosti, poručio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.