Vučić: Huligani nisu pobedili državu

Izvor: RTS, 28.Sep.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Huligani nisu pobedili državu

Vicepremijer Aleksandar Vučić ocenio da huligani nisu pobedili državu i rekao da je znao da će biti takvih komentara povodom otkazivanja Parade ponosa.

Huligani nisu pobedili državu, ocenio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić povodom otkazivanja Parade ponosa i dodao da je znao da će biti takvih komentara.

Stepen bezbednosti na beogradskim ulicama pojačan je preventivno da bi se sprečili eventualni pokušaji okupljanja posle zabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svih za danas zakazanih skupova, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Pojačano prisustvo policije je uglavnom oko državnih institucija - zgrada Vlade Srbije, Doma Narodne Skupštine, Predsedništva na Andrićevom vencu, kao i oko parka Manjež, Saborne crkve, Etnografskog muzeja i stare zgrade ambasade SAD u ulici Kneza Miloša.

Izvor iz vrha policije rekao je agenciji Beta da su navijačke grupe i desničarske organizacije najveća pretnja održavanju Parade ponosa u Beogradu, koja je iz bezbednosnih razloga otkazana treću godinu za redom.

"Huligani nisu pobedili državu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se šta bi bilo i ko bi pobedio da je neko poginuo. Doneli smo najbolju odluku u interesu države, a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi i naglasio da se postavlja pitanje cene održavanje Parade ponosa.

"Da li bi ta cena bila 100 polupanih radnji ili stradali policajci i neko od napadača", upitao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu.

Vučić je dodao da on lično nije bio za održavanje Parade ponosa i da se neće kriti iza drugih.

On je rekao da razume zabrinutost ljudi sa zapada, jer se radi o ljudskim pravima, ali da je srpska vlada donela odluku u interesu građana.

"Zemlja je u teškoj sitauciji, jer je rušena i razarana, manje spolja, a više iznutra proteklih 15-20 godina, ali ne možemo kao noj da zabadamo glavu u pesak, već moramo da svu svoju energiju i rad usmerimo ka rešavanju problema", rekao je Vučić.

On je dodao da stvari koje treba uraditi nisu lake i da će boleti mnoge građane.

Obraćajući se okupljenim građanima, Vučć je rekao da nije čovek koji donosi lepe vesti, ali da je danas optimista.

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik, ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić. Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača, a pre toga je posetio takmičenje u kuvanju gulaša.

On je ocenio da je sajam dobar podsticaj za poljoprivredu i gazdinstva i da se mora promovisati, ali da je to u Srbiji teško.

Festival zimnice se peti put održava u Koceljevi, a prema rečima predsednika te opštine Veroljuba Matića, cilj manifestacije je od početka isti, a to je razvoj poljoprivrede.

SNS nema problema sa izborima

Prvi potpredsednik vlade i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da će izbori u Beogradu biti raspisani, ali nije precizirao kada.

"Nisam neko ko se bavi tehničkim pitanjima kog datuma i kog dana. Biće izbori u Beogradu, kakav je problem u svemu tome", rekao je Vučić u Koceljevi.

Vučić je rekao da, za razliku od nekih koji nisu smeli da raspišu izbore i koji su četiri godine nelegitimno držali vlast, SNS sa tim nema problema.

"Imaćemo izbore i neka narod kaže ko uživa njihovo povrenje i mislim da je to najpoštenije i da niko ne može ništa o svemu tome da kaže", rekao je Vučić.

Vučić je podvukao da će narod uskoro, na demokratskim izborima, reći šta misli "i o njemu i o Đilasu i o svakom drugom".

Komentarišući Đilasove izjave o diktaturi, Vučić je rekao da nije on iz stranke izbacivao ljude koji su mu se suprostavljali, već Đilas.

"O diktaturi nemojte on da bilo kome govori, kada pričate o diktaturi to je prilično smešno, moram da vam priznam, ali ne postoji nijedan drugi argument jer ne može da kaže da sam kriminalac, lopov, ne može da kaže da moja firma uzima 70 miliona evra kao njegova, onda morate nešto da izmislite. Nemam ništa protiv toga", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.