Vučić: Građani će osetiti korist od samita

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Građani će osetiti korist od samita

Premijer Srbije Aleksandar Vučic poručio je večeras da će gradjani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti na Samitu Kine I 16 zemalja CEE.
“Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike I turizma”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa kineskim premijerom Li Kećijangom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />

Vučić je rekao da je dogovorena izgradnja pruge Budimpešta-Beograd, koja bi kasnije trebalo da se proširi I do Makedonije I Grčke, što su odlične vesti za Srbiju.“Razgovarali smo I o drugim projektima, ne samo o Trermoelektrani Kostolac, već I o izgradnji industrijske zone, luka, saobraćajnih čvorišta, dovođenju kineskih kompanija”, rekao je Vučić I istakao da je zadovoljan rezultatima razgovora, koji će se nastaviti I sutra.

Srpski premijer je rekao da je imao I bilateralne razgovore sa premijerima drugih država učesnica Samita I da su I one pronašle interes u današnjem skupu. 

Istakao je da će I sa tim državama biti potpisani određeni sporazumi, među njima I sa Albanijom, sa kojom će biti potpisan sporazum o prihvatanju vozačkih dozvola

Vučić je istakao da je veoma ponosan što se Srbija pokazala kao dobar i uspešan organizator Samita. 

On je zahvalio kineskom premijeru Liju što je Srbiji učinio čast da bude koorganizator skupa, istakavši da je uveren da da će saradnja sa Kinom I kroz mehanizam 1+16 doneti mnogo toga dobrog zemljama u regionu I građanima.

Premijer je zahvalio I drugim učesnima samita zbog dolaska u Beograd.

“Što se Srbije tiče, mi smo veoma zadovoljni. Siguran sam da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti”, rekao je Vučić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Osetićete korist od Samita

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučic poručio je da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti na Samitu Kine I 16 zemalja CEE..."Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike...

Nastavak na B92...

Vučić: Građani će osetiti korist od Samita

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2014

- Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i turizma - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa kineskim premijerom Li Kećijangom..Premijer Srbije Aleksandar Vučic poručio je da će građani Srbije...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.