Vučić: Duboko potrešeni zbog eksplozije u Peterburgu

Izvor: B92, 03.Apr.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Duboko potrešeni zbog eksplozije u Peterburgu

Premijer Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku i premijeru Rusije Vladimiru Putinu i Dmitriju Medvedevu.

U Telegramu Vučić izražava duboku potrešenost zbog vesti o stravičnoj eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu, koja je, kako kaže, očito teroristički akt.

U eksploziji je poginulo poginulo 10 a ranjeno 20 ljudi.

U telegramu premijera Vučića se navodi: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Duboko nas je potresla vest o stravičnoj eksploziji na stanici metroa u Sankt Peterburgu, koja je očito bezumni akt terorizma. Ovakvi događaji nas podsećaju da zajednička i odlučna borba protiv te pošasti, koja nema mere i ne zna za granice, mora svima nama da bude prioritet da bismo zaštitili naše građane i omogućili im život bez straha.

Republika Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, da svoj doprinos.

U ime Vlade Republike Srbije i lično ime, upućujem izraze saučešća vama, Vladi i građanima Ruske Federacije. Molim vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najiskrenijeg saosećanja, a povređenima želje za brz oporavak“, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saučešća povodom napada, Srbija uz Sankt Peterburg

Izvor: RTS, 03.Apr.2017

Srpski zvaničnici izrazili su saučešće ruskim kolegama i građanima Rusije povodom napada u Sankt Peterburgu. Pošta stradalima odata je ispred ruske ambasade u Beogradu. . Premijer Vučić je uputio telegram predsedniku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.