Vučić: Dogovor s Hrvatskom ili arbitraža

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dogovor s Hrvatskom ili arbitraža

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će u Beogradu i Zagrebu postojati raspoloženje za dogovor o spornim pitanjima u vezi s granicom između dve države, a ako do toga ipak ne dođe dve strane će se, veruje, dogovoriti da se to pitanje reši na arbitraži

- Nadam se da ćemo sa Zagrebom to rešiti u dobroj veri, i mislim da će za to postojati dobra volja i u Beogradu i Zagrebu. Ako ne, mislim da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na arbitražu - poručio je premijer novinarima u Krupnju odgovarajući na pitanje da li i Srbija može biti u sporu sa Hrvatima i Slovencima imajući u vidu deo zajedničke granice.

On je precizirao da Srbija ima spor oko granice samo sa Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradske ade kako se to obično pojednostavi i izrazio uverenje da dijalogom i ozbiljnim razgovorom može da se nađe rešenje.

Primetio je, međutim, da ne mogu neke zemlje u svojim političko-pravnim sukobima oko granica koje imaju najmanje sa pet zemalja, da koriste pet različitih principa.

- Dajte koristite bar jedan pa da znamo šta mislite - poručio je premijer.

On je rekao da se u sporu sa Slovenijom i BiH ne mogu koristiti dva principa, "sa CG treći, a sa Srbijom ćete četvrti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.