Vučić: Da zaboravimo nećemo, da nas pokore ne damo nikome

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Da zaboravimo nećemo, da nas pokore ne damo nikome

Premijer Aleksandar Vučić je danas na centralnoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana sećanja poručio da građanima može da obeća samo život, kolevke i rad, a da za nove rake, bombe i smrt više nema opravdanja.

"Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji su živote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo", poručio je Vučić.

Ne damo više nijednu Milicu, nijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi, dodao je premijer i poručio:

"Ovoj ste zemlji potrebni živi, potrebna su nam deca i škole i svaki oblik komunikacije. Da zaboravimo nećemo, a da nas pokore nećemo da dozvolimo nikome. Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi".

Srbije neće da dozvoli napade na Srpsku

Vučić je poručio onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne sme, ne može i neće da dozvoli.

"Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Kako je istakao, Srbija će stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo i da će Srbija uprkos onome sto se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Srbija ima snažne prijatelje i na Istoku i na Zapadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas na centralnoj ceremoniji obilježavanja Dana sećanja povodom godišnjice početka kampanje NATO snaga protiv SR Jugoslavije u Varvarinu poručio da građanima može obećati samo život, koljevke i rad, a da za nove rake, bombe i smrt više nema opravdanja...Vučić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.