Vučić: Borba se nastavlja, predaja nije opcija VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 11:06

Vučić: Borba se nastavlja, predaja nije opcija VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na zvaničnom Instagram profilu pregled događaja koji su obeležili njegovu proteklu radnu nedelju.

"I u ovoj nedelji, Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja prema Srbima i povratak dijalogu, za miran i bezbedan život našeg naroda i stabilnost celog regiona. Ta borba nikada nije bila laka, a danas, čini mi se, postaje sve teža i složenija", piše na zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profilu predsednika Srbije.

On je razgovarao i sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsednikom italijanske vlade.

"Svima je predočena opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija. Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima", istakao je predsednik Vučić.

Sa premijerima Nehamerom i Orbanom, predsednik je posebno razgovarao i o nastavku saradnje u odbrani granica od ilegalnih migracija, čemu je Srbija već dala ogroman doprinos, postupajući kao i uvek ozbiljno i odgovorno, dokazavši na delu da je pouzdan partner EU. "Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija. Živela Srbija", napisao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BORBA ZA NAŠE KOSOVO I METOHIJU SE NASTAVLJA, JER PREDAJA NIJE OPCIJA: Predsednik Vućić na svom Instagram nalogu poslao jasnu poruku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023

Aleksandar Vučić objavio pregled događaja iz protekle radne nedelje..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na zvaničnom Instagram profilu pregled događaja koji su obeležili njegovu proteklu radnu nedelju...- I u ovoj nedelji, Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.