Vučić: Bliski odnosi Srbije i Slovačke

Izvor: B92, 17.Jul.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bliski odnosi Srbije i Slovačke

Premijer Srbije primio je u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Jana Varšoa kome se zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dve zemlje.

Vučić je ocenio da su politički odnosi Srbije i Slovačke "veoma bliski" i naglasio da postoji spremnost da se saradnja produbljuje u svim oblastima, a posebno u sferi ekonomije.

"Srbija mora da se potrudi i stvori uslove da privuče nove slovačke investicije", rekao je Vučić, a saopšteno je iz njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kabineta.

Varšo je naveo da će Slovačka nastaviti da podržava Srbiju u njenim evrointegracijama i podsetio na osnivanje Fonda za Zapadni Balkan, koji Slovačka, sa ostalim članicama Višegradske četvorke, namerava da koristi za unapređenje kvaliteta života stanovnika zapadnobalkanskog regiona.

Slovački ambasador iskazao je zadovoljstvo što je, tokom svog mandata, bio svedok i ekonomskog napretka Srbije, pre svega uspostavljanja finansijske discipline i izrazio je nadu da će slovački stručnjaci u upravi "Železare Smederevo" imati uspeha u oživljavanju proizvodnje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.