Vučić: Ako neko misli da je Tačijev i moj posao lak...

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako neko misli da je Tačijev i moj posao lak...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su razgovori s Prištinom, iako teški, važni, kako bi svaki Srbin znao da može slobodno da ode kući.

Vučić je za RTS rekao da ne može da priča Srbima iz Klokota, Donje Budrige, Parteša kako da žive sa Albancima.

"Treba li da vređam Albance, da vrištim na njih kako bih dobio poene u kafićima u Beogradu i da tim ljudima nanesem štetu", upitao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše pisanje prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medija da je dva puta u jednom danu ponizio kosovskog predsednika Hašima Tačija, Vučić je rekao da nikoga nije ponizio, te da mu to nije bila ni želja, niti bi to nekada uradio.

Razgovaram sa Tačijem jer je predstavnik Albanaca a to nije lak posao, rekao je Vučić i dodao da greši svako ko misli da je njihov posao lak.

"Ako neko misli da je naš posao lak, ja mislim da nije i malo ko bi želo da bude i u njegovoj ili u mojoj koži. Ako neko misli da je to jednostavno ne, mnogo je teško, i nije nimalo lepo, da li se svađamo - da, jer imamo različite poglede. A da li je bolje da razgovaramo - jeste, da raskrstimo jednom zauvek...da, bolje je, jer ovi ljudi znaju da će noćas moći da se vrate kući, da pređu most na Ibru, da pređu Prištinu i dođu do Gnjilana", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je srećan što je na Kosovu, sa srpkim narodom.

"Zahvalan sam im na podsršci i ljubavi koju pokazuju jer ne žive lepo kao i mi, Oni znaju sa kakvim se mukama suočavaju, kod njih nije sve ''umešeno pa obešeno''", rekao je predsednik.

Vučić je dodao da je nadležnima u Lešku obećao proširenje internata Poljoprivredne škole, jer će ta deca koja se školuju imati posla gde god da rade, Naveo je i da je insistirao i na dualnom obrazovanju.

Vučić je podsetio da ga večeras očekuje sastanak sa predstavnicma svih srpskih opštima, odnosno sa svim stvarnim predstavnicima Srba a ne oni koje izmišljaju agenture, već upravo onima kojie je narod izabrao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.