Vučić: 2016. reforma sistema obrazovanja i zdravstva

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: 2016. reforma sistema obrazovanja i zdravstva

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da napredak Srbije nije moguć bez “pametnog rasta” i stalnog pristupa novim naučnim znanjima i najavio da će 2016. biti godina reformi u sferi obrazovanja i zdravstva. Vučić je na otvaranju konferencije “Inovacije i transfer znanja-mogućnosti saradnje između Srbije i Italije” rekao da bez drugačijeg, uspešnijeg i modernijeg obrazovanja nema napretka u ekonomiji, produktvnosti i rastu. Prema njegovim rečima, istraživanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << razvoj i inovacije su ključni u pokretanju i održavanju razvoja srpskog društva. “Bez "pametnog rasta" svi teški koraci koje smo preduzeli ne bi bili dovoljni i zato je veoma važna spremnost na sticanje novog znanja i razvoj preduzetničkog duha”, rekao je Vučić. On je rekao da je Srbija izgubila preduzetnički duh, ali i radne navike, i da je vreme da se “vrati na stari put”. „Mislim da jednu od osnovnih potreba društva, potrebu za ekonomskim blagostanjem, možemo da zadovoljimo samo još boljim obrazovanjem, kao i da nauka služi široj društvenoj koristi i da se poveća stepen njene primene u privredi“, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, za to će biti potrebne različite stimulativne mere, kao i viši stepen zaštite intelektualne svojine. Vučić je rekao da je Srbija spremna da uči od svojih prijatelja Italijana koji su postigli značajan napredak u toj oblasti i znaju formulu za pametan rast. „Važnije je učenje od dobijanja novca, a novac više ni od koga ne tražimo, važniji je prenos znanja“, rekao je Vučić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Strategija za razvoj privrede pametan rast

Izvor: Beta Video, 14.Jul.2015

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najznačajnija strategije za razvoj privrede ``pametan rast``, odnosno ulaganje u inovaciju i istraživanje i najavio da će 2016. godina biti godina reforme i ulaganja u smeru obrazovanja i zdravstva. ``Bez pametnog rasta posle...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.