Vučić: 2016. godina će biti godina reformi

Izvor: B92, 16.Jun.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: 2016. godina će biti godina reformi

Naredna godina će za Srbiju biti godina reformi, što će pripremiti teren za još bolju budućnost svih njenih građana, najavio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je ovo izjavio u Cirihu, nakon Poslovnog foruma u organizaciji Privredne komore Švajcarska - Centralna Evropa. To će, poručio je, biti i godina reforme obrazovnog i zdravstvenog sistema u Srbiji.

Srbija, rekao je Vučić, želi da od Švajcarske nauči o dualnom sistemu obrazovanja, koji je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od uzroka i razloga zašto je Švajcarska toliko uspešna.

"To mnogi kod nas unapred kritikuju", naveo je premijer.

Govoreći o Poslovnom forumu, premijer je novinarima rekao da najrečitije govori podatak da je ove godine tom skupu prisustvovalo tri puta više kompanija nego pre pet godina, kada je skup organizovao tadašnji srpski premijer.

To, kako je rekao, dovoljno govori o drugačijoj poziciji Srbije u svetu, regionu i Evropi.

"Mislim da politička stabilnost privlači ljude da dođu u Srbiju, ali i ugovori o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, regiona, Turskom, Belorusijom, Rusijom i Kazahstanom. To je tržište od gotovo milijardu stanovnika", rekao je Vučić.

Prednost Srbije je dobro obučena radna snaga, stručni mladi inženjeri pre svega i zato sve veći broj švajcarskih kompanija pokazuje interes da dođe u Srbiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ekonomija oporavljena, čeka nas bolja budućnost"

Izvor: Mondo, 16.Jun.2015

Naredna godina će za Srbiju biti godina reformi, što će pripremiti teren za još bolju budućnost svih njenih građana,najavio je premijer Aleksandar Vučić u Cirihu. Ekonomija Srbije je ozbiljno oporavljena, tvrdi premijer...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Vučić je posle Poslovnog foruma u organizaciji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.