Vučević: To je fašizam, nema dileme

Izvor: B92, 29.Nov.2021, 19:00

Vučević: "To je fašizam, nema dileme"

"Mogu da razumem da imate različite stavove ali ne i da izražavajući svoje stavove zaustavljate život", kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je gostujući u emisiji Fokus na teelviziji B92 kritikovao nasilje koje je pratilo nedeljne proteste i blokade širom Srbije.

Vučević je istakao da se radi o "političkom fašizmu".

"Za mene je to čist politički fašizam. Ne možete da sprečavate kola hitne pomoći da prođu, niti da zaustavljate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << život", istakao je Vučević.

On je kazao da je glavni most u Novom Sadu bio blokiran.

"Radenski most je bio blokiran. Manjina je terorisala većinu. Za mene je to politički fašizam", ocenio je on.

Vučević, koji je potpredsednk SNS, rekao je da je od dolaska SNS na vlast organizovano "hiljade protesta" i da niko nije bio sprečen u tome.

"Ne zna se koliko puta protestuju. Protiv SNS su organizovali hiljade protesta. I niko nikad nije bio sprečen osim kad su pokušali da spale skuštinu", kazao je on.

Akcenat je stavio na to da skupovi nisu bili prijavljeni i izvedeni od male grupe.

Vučević je prokomentarisao i sliku Marinike Tepić sa čovekom koji je naneo povrede bageristi u Šapcu.

"Čega se pametan stidi, tome se budala ponosi", bio je direktan Vučević. "Ona pametna, poslanica došla u kafanu da zagrli tu bitangu. Volela bi da je Srbin ubiio Srbina", rekao je Vučević.

On je u vezi sa protestom ponovio da je u pitanju "teror manjine nad većinom" i da po sredi uopšte nije pitanje ekologije.

"U Zrenjaninu je 80 pripadnika SSP verbalno i fizički bilo protiv 800 pristalica SNS i sprečavalo ih da dođu u Beograd. Mi smo imali jubilej i neko kaže mi ćemo da vas sprečite da obeležite 13 godina stranke. Kakav ekološki protest- nema tu nikakve ekologije", rekao je on.

On je optužio ekstremnu levicu za nasilje.

"Ekstremna levica koja je slična ekstremnoj desnici bliska po metodama je to organizovala. Za njih je Republika Srpska genocidna a bombardovanje 99 legitimno. Murali im smetaju crtaju ružne simbole", pojasnio je.

On je istakao da oni prizivaju nasilje a kad im odgovore - kukaju.

"Kako je moguće da neko sprečava ljude da politički misle? Prizavaju nasilje a ako im neko odgovori onda oni kukaju", zaključuje Vučević.

Vučević je rekao da se stvara politička klima u kojoj su članovi SNS legitimne mete.

"Legitimne mete postaju SNS članovi. Idu do potpune isključivosti, sa napadima na one koji se politički ne slažu. Interesanto je da to izjavljuje politička manjina a ne većina u Srbiji", istakao je Vučević.

On je to nazvao "političkim fašizmom".

"Oni su faktor koji poziva na nasilje, zagovornici ukidanja demokratije. Pravi se jedna dehumanizacija presednika republike i njegove porodice. Njegova porodica treba da pati. Šta je to ako ne fašizam", upitao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.