Vučević: Pajtić neće odustati od Deklaracije

Izvor: Blic, 19.Apr.2013, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Pajtić neće odustati od Deklaracije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je stekao utisak da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić neće odustati od ponuđene Deklaracije, već da će na njoj insistirati, jer to jeste Pajtićeva vizija politike koju je sprovodio i sprovodi. Miloš Vučević

Vučević je rekao da će Pajtić, dok god bude na finkciji na kojoj se trenutno nalazi, nastaviti da u svakodnevnom vršenju te funkcije interpretira aktuelnu politiku čija je posledica ta deklaracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Gospodin Pajtić u jednoj meri dobro luta sa pitanjem deklaracije. Prvo kaže da nema ništa sporno u samoj Deklaraciji, zatim daje izjavu da postoji jedna sporna rečenica, praktično jedan stav u samoj Deklaraciji, pa da će nju izbaciti kako bi ona bila prihvatljivija, a zatim opet najavljuje da neće ništa izbacivati", rekao je Vučević Tanjugu.

On je dodao da se zbog svega navedenog ne može znati sa kakvom formom Deklaracije će Pajtić izaći pred Skupštinu Vojvodine.

Srpska napredna stranka, kako je naglasio Vučević i druge političke stranke koje su se pridružile "bici za Vojvodinu u Srbiji", neće odustati od zahteva za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

"Kad kažem da nećemo odustati govorim o nekom delovanju koje je prihvatljivo za demokratski uređeno društvo, legitimno i leglno, svejedno da li je to kroz organizovane proteste, da li kroz peticije, rasprave u odborima Skupštine AP Vojvodine, ili na TV duelima i debatama", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Vučević smatra da Grad Novi Sad kao najveći grad u Vojvodini i glavni administrativni centar Pokrajine ne može da ćuti o pitanju Deklaracije i da je iz tog razloga Skupština Grada raspravljala o zaključcima povodom predložene Deklaracije.

"Niko ne može u ime gradova i opština sa teritorije Vojvodine da govori o tako vaznim temama a da nas ne pita kakvo je naše mišljenje. Grad Novi Sad kao najveći, najmoćniji i najorganizovaniji u ovom delu Srbije je smatrao da je neophodno da se izjasni o pitanju koje je trenutno najdominantnije političko pitanje u Vojvodini", rekao je Vučević.

On je kazao da je gradski parlament glasovima većine odbornika doneo zaključak da Grad ne podržava predlog Deklaracije i da "Skupština AP Vojvodine ne može doneti takvu odluku u ime Grada Novog Sada koji neće slediti takvu politiku".

Ukoliko nekoliko desetina gradova i opština u Vojvodini donese slične zaključke kao Novi Sad, onda, po Vučevićevom mišljenju, pokrajinska administracija treba "dobro da se zamisli koga predstavlja, da li je ona neki virtuelni oblik izvršne vlasti zato što se otuđila pre svega od građana Vojvodine, a onda i od lokalnih samouprava u Pokrajini".

Vučević je, povodom otvorenih pisama koje iz dana u dan šalje Pajtiću, pozivajući ga na TV duel, rekao da se nada da će građani Srbije i Vojvodine znati da cene Pajtićevo ćutanje i njegove pozive.

"Građani bi imali priliku da saznaju šta valja ili ne valja u Deklaraciji i da li je Deklaracija vrh ledenog brega jedne politike koja je konstruisana prethodnih 13 godina u Vojvoidini", rekao je Vučević, dodajući da bi TV duel doprineo i da građani saznaju šta je bilo sa Razvojnom bankom Vojvodine i fondovima za razvoj pokrajine, te da vide u kom pravcu će se dalje Vojvodina kretati.

Vučević je naglasio da TV duel sa Pajtićem vidi kao dijalog predsednika Vlade Vojvodine sa gradonačelnikom najvećeg grada u Pokrajini, koji bi vodio ka smirivanju tenzija u Vojvodini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.