Vučević: Novi Sad nije najgori po pitanju bezbednosti

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Novi Sad nije najgori po pitanju bezbednosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da taj grad nije najgori u našoj zemlji pitanju bezbednosti, što potvrdjuju i statistički podaci, ali je istovremeno naglasio da se očekuju još kvalitetniji rezultati Policijske uprave i drugih organa kako bi se gradjani osećali maksimalno bezbedno.

Povodom rasprave na sednici Skupštine grada o informaciji o stanju bezbednosti u Novom Sadu u prošloj godini, Vučević je istakao da je uočljiv pozitivan pomak u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na prethodnu, naglasivši da posebno ohrabruju takvi podaci iz prvog ovogodišnjeg kvartala, koji su još bolji.

Na osnovu odbornicima predočenih podataka iz Policijske uprave može se zaključiti da “Novi Sad nije najgori” ako se imaju u vidu statistički podaci, rekao je on novinarima napominjući da se u tom pogledu Novi Sad ne može porediti sa Beogradom.

Ipak, svaka lokalna samouprava je u pogledu stanja bezbednosti specifična i zato nije dobro porediti ih, rekao je Vučević povodom pojedinih ocena u diskusiji o stanju bezbednosti u gradu.

Gradonačelnik je podsetio da je tek u drugoj polovini prošle godine u Novom Sadu angažovano još 300 policajaca koji su završili obuku, tako da cela godina nije pravi pokazatelj kada je reč o ostvarenim rezultatima u očuvanju bezbednosti u gradu.

Grad Novi Sad daje punu podršku svojoj policijskoj upravi, uvek joj je pomagao, bez obzira na to ko je na vlasti, i nastaviće tu podršku istakao je gradonačelnik naglasivši da očekuje još bolje rezultate u radu policije.

“Moramo da vratimo gradjanima osećaj bezbednosti na onaj nivo koji oni očekuju”, naglasio je Vučević i dodao da je to prvorazredni činilac u lancu odgovornosti institucija u gradu u toj oblasti.

Izveštaj o stanju bezbednosti u gradu u protekloj godini odbornicima je predočio pomoćnik načelnika Policijske uprave Stevan Jarić, koji je izmedju ostalog naveo da je lane registrovano za oko 1.160 krivičnih dela manje nego 2013. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.