Vučević: Investirana su ogromna sredstva u infrastrukturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022, 15:02

Vučević: Investirana su ogromna sredstva u infrastrukturu

Infrastruktura grada je kičma njegovog postojanja i razvoja, a njena rasprostranjenost i kvalitet najbolje govore o kvalitetu života građana, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.  

Od 2012. do 2021. godine investirana su ogromna sredstva u kanalizacionu i vodovodnu mrežu, vrelovode, zelenilo, zalivne sisteme i mehanizaciju, ističe Vučević i dodaje da je u pitanju skoro 9,4 milijarde dinara. Investicije su kako navodi Vučević ulagane na sledeći način:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
1.Skoro 5,5 milijardi dinara uložili smo u izgradnju i rekonstrukciju vodvodne i kanalizacione mreže. Ukupno su urađena 24 projekta na raznim lokacijama, nijedan deo grada nije privilegovan, niti zaboravljen, na vodovodno-kanalizacionoj mreži je rađeno od Petrovaradina i Limana, do Jugovićeva, Bocke i Adica, Detelinare, Stepanovićeva i Pejićevih salaša. Radili smo je i za potrebe velikih industrijskih pogona iz radne zone "Kać", ali i za rešavanje višedecijskih vodovodno-kanalizacionih problema  građana.

2. Preko 627 miliona dinara uloženo je u

podizanje zelenila, izgradnju objekta i novog rasadnika, izgradnju zalivnih sistema i uređenje SP "Kamenički park"

3. Preko 600 miliona dinara investirano je u nabavku kamiona, autočistilica i nabavku i postavljanje podžemnih kontejnera

4. Sa preko 2, 8 milijarde je finansirana izgradnja i rekonstrukcija objekata vrelovoda. Ukupno je izvedeno 17 projekata, a posebno je značajno sto su investicije u celosti finansirane iz sopstvenih sredstava JKP "Novosadska toplana" Novi Sad , što govori o kvalitetu poslovanja ovog esencijalnog JKP-a.

Spisak urađenog je impresivan, a Grad u sledećih 10 godina svog razvoja mora prevazići postignuto, jer tako se postiže pravi napredak. Očekujem podršku svih naših sugrađana, jer samo zajedno možemo ispuniti ove visoke ciljeve! Dela govore!

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.