Vrtić na Zvezdari gradiće se iduće godine

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić na Zvezdari gradiće se iduće godine

Novi vrtić površine 1.000 kvadratnih metara biće podignut u dvorištu obdaništa „Sunčica" na Zvezdari, a gradnja će početi iduće godine.

Novi vrtić u Ulici vojvode Bogdana 1 moći će da primi više od 200 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta, najavila je gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

- Vrtić „Sunčica" nalazi se u samom centru Zvezdare i smešten je u vilu staru više decenija, inače predviđenu za stambene potrebe. Stručna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << služba Sekretarijata za dečju zaštitu, a pre svega tim arhitekata, napravio je takvo idejno rešenje da se na istoj građevinskoj parceli izgradi tri puta veći objekat - vila u kojoj su sada smeštena deca ima površinu od 300 kvadratnih metara - rekla je Ljiljana Jovčić.

Novi vrtić biće okružen zelenilom, a na poslednjem spratu nalaziće se zelena oaza i prostor za igranje dece.

- Idejnim rešenjem novog vrtića uspostavlja se poseban odnos prema prirodi na ovoj lokaciji, tako da se sve ono što je uzeto sa mesta na kom se podiže objekat vraća na njegovom krovu. Istovremeno se ovom prostoru obezbeđuje maksimalna osvetljenost koja je moguća u ovakvom stambenom bloku. Oko objekta će celom njegovom dužinom ići rampa koja omogućava maksimalnu pristupnost svim nivoima objekta - vrtić će biti potpuno dostupan deci sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. Rampa će se pružati i do zelene oaze na krovu objekta - istakla je Jovčićeva.

Zgrada će imati i salu za priredbe, projekcije i igru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.