Vrhovna Rada Ukrajine odobrila povlačenje

Izvor: B92, 19.Jun.2022, 17:15

Vrhovna Rada Ukrajine odobrila povlačenje

Skupština Ukrajine Vrhovna rada odobrila je povlačenje zemlje iz niza sporazuma unutar Zajednice nezavisnih država (ZND), izjavio je danas Taras Melničuk.

"Predlog zakona o istupanju iz Sporazuma ZND o međudržavnoj rezervi biopreparata i drugih sredstava za zaštitu životinja, predlog zakona o istupanju iz Sporazuma ZND o podršci i razvoju malog biznisa", napisao je vladin zastupnik u parlamentu Taras Melničuk na Telegram kanalu, prenosi agencija TAS S.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Osim toga, poslanici su usvojili i predlog zakona o povlačenju iz Protokola o izmenama i dopunama Ugovora o međudržavnoj kurirskoj komunikaciji.

Prema Melničuku, ti sporazumi su bili ili beskorisni ili zastareli, dok primena sporazuma o kurirskoj komunikaciji, posebno o slanju službenih dokumenata preko Moskve, ugrožava nacionalne interese Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozije u Odesi; Peskov: Sankcije sprečavaju isporuke gasa Nemačkoj

Izvor: RTS, 20.Jun.2022, 05:56

Sto sedamnaesti dan rata u Ukrajini. Eksplozije su potresle Odesu, a u raketnom napadu je uništeno skladište hrane, saopštila je ukrajinska vojska. Zapadne sankcije prema Rusiji sprečavaju isporuke ruskog gasa Nemačkoj preko gasovoda Severni tok, tvrdi portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Generalani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.