Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2023, 05:21

Vremeplov: Preminuo glumac i reditelj Stevo Žigon

Na današnji dan 2005. preminuo je srpski glumac i reditelj Stevo Žigon, umetnička pojava izuzetne snage i ugleda. Tokom karijere ostvario je 59 pozorišnih uloga i 57 pozorišnih režija. U tv dramama je igrao 30 glavnih uloga, u serijama 13, a u filmovima 17. Napisao je sedam dramatizacija i adaptacija i tri knjige o pozorištu. Posebno su zapažene njegove dramatizacije Šekspira i Dostojevskog, ali i Strindberga i Čehova. Dobitnik je niza najprestižnijih domaćih, ali i ruskih priznanja. Njegovo delo "Monolog o pozorištu" prevedeno je na ruski jezik i objavio ga je Nacionalni teatar Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prija Jelena važila je za najlepšu Beograđanku, osvojio je slavni glumac, voleli su se do smrti

Izvor: Luftika.rs, 28.Dec.2023

Legendarni glumac Stevo Žigon preminuo je na današnji dan 2005. godine, a tada je iza sebe ostavio ćerku Ivanu, sina Nikolu i vanbračnog sina Vida.. Njegov život obeležile su brojne uloge, ali i ljubav koju je delio sa glumicom Ivanom Žigon koju je voleo do kraja svog života, a koja će ostati...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.