Vremenska prognoza - 3. septembar

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 3. septembar

Ujutru i pre podne na severu i zapadu, posle podne u centralnim krajevima, a uveče i u toku noći na jugu i istoku naoblačenje ponegde sa kišom i pljuskovima s grmljavinom. U sklopu ove oblačnosti stiže i svežiji vazduh, temperatura niža za 7 do 10 stepeni i oko proseka za ovo doba godine, jutarnja od 8 do 22, najviša dnevna od 22 na severu i zapadu gde će oblaci najpre doći do 32 na istoku, gde stižu najkasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
02.09.2019. Ponedeljak: Sunčano i veoma toplo, samo posle podne na jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.  Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana i uveče na severu u skretanju na severozapadni pravac. Najviša dnevna  temperatura od 31 do 35 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 32 stepena, verovatnoća 95%.
03.09.2019. Utorak: Ujutro i pre podne na severozapadu i zapadu, posle podne u centralnim, a uveče i noću i u ostalim delovima naoblačenje i osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u skretanju na umeren i jak severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 22 stepena, najviša dnevna od 22 na severozapadu do 32 stepena na istoku i jugoistoku zemlje. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 80%.
04.09.2019. Sreda: Na severozapadu pretežno sunčano, u ostalim delovima pretežno oblačno, na jugu i jugoistoku s kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša dnevna od 23 na severu do 27 stepeni na istoku zemlje.           
05.09.2019. Četvrtak: Pretežno sunčano i malo toplije, na istoku sa kratkotrajnim poslepodnevnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 17 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 80%.
06.09.2019. Petak: Pretežno sunčano i malo toplije, na jugu sa kratkotrajnim poslepodnevnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 26 do 28 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 80%.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KRAJ PAKLENE VRUĆINE: Stiže osveženje sa pljuskovima

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2019

Ujutro i pre podne na severozapadu i zapadu, posle podne u centralnim, a uveče i u toku noći i u ostalim delovima Srbije očekuje se naoblačenje i osveženje Sutra će u Srbiji biti svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je RHMZ.Ujutro i pre podne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.